Dragnea: Sunt sigur că preşedintele nu va fi de acord cu avizarea bugetelor în CSAT; surpriza ar fi să fie de acord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Antena 3, că este convins că preşedintele Iohannis se va opune în şedinţa CSAT adoptării unui aviz favorabil pentru bugetele instituţiilor din domeniul apărării şi securităţii naţionale, adăugând că s-ar putea ca opoziţia preşedintelui să fie motivată de reducerea bugetului Administraţiei Prezidenţiale.

”Nu va fi nicio supriză. Sunt sigur că preşedintele nu va fi de acord să se avizeze bugetele respective. Surpriza ar fi să fie de acord. Aici este vorba de un aviz consultativ, dar răspunderea este a Parlamentului pentru a decide cum va arăta bugetul României”, a declarat Liviu Dragnea.

El a spus că stabilirea pentru marţi a şedinţei CSAT are ca scop găsirea unor motive plauzibile pentru avizul negativ al Consiliului.  ”De asta s-a stabilit această perioadă foarte «scurtă», de cinci zile, o celeritate uriaşă, ca să se umble acolo cu lupa ca să se mai inventeze nu ştiu ce alerte teroriste”, a spus social-democratul.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că l-a sunat vineri pe directorul SRI, Eduard Hellvig, să-l întrebe dacă Serviciul a sesizat vreo instituţie privind creşterea ameninţărilor teroriste, iar răspunsul acestuia a fost negativ.

”Cred că este o supărare pentru diminuarea bugetului Administraţiei Prezidenţiale”, a spus Dragnea despre rezervele arătate de Klaus Iohannis faţă de modul în care este bugetat în 2017 sistemul de apărare şi securitate naţională. 

Şedinţa CSAT în care vor fi discutate bugetele instituţiilor pentru siguranţa naţională va avea loc marţi, la ora 12.30.

Proiectul de buget pentru instituţiile din domeniul securităţii naţionale, transmis de către Guvern, a fost primit, vineri după-amiază, la Secretariatul CSAT, a anunţat Administraţia prezidenţială.

”În acest sens, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a dispus convocarea cu celeritate a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru marţi, 31 ianuarie a.c., ora 12:30, în vederea analizării proiectului de buget”, precizează sursa citată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite