Dragnea s-a răzbunat pe Ţuţuianu: l-a executat pe şeful CJ Dâmboviţa. Cine va fi instalat în fruntea judeţelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Daniel Comănescu, a fost exclus sâmbătă din PSD. Fiind exclus din partid, şi-a pierdut automat şi funcţia de şef al Consiliului Judeţean. Motivul oficial? „Sunt foarte multe întârzieri. Au fost identificate disfuncţionalităţi, obiective care nu au fost realizate şi cu care noi am venit în faţa dâmboviţenilor în alegerile locale din 2016“, a motivat decizia Rovana Plumb, preşedintele interimar al PSD Dâmboviţa.

Motivul neoficial e războiul dintre Liviu Dragnea şi Adrian Ţuţuianu, fostul lider al PSD Dâmboviţa. După alegerle locale din 2016, cel care a preluat funcţia de preşedinte al CJ Dâmboviţa a fost Alexandru Oprea, fost şef al SRI în judeţ. LA începutul anului trecut, Oprea a intrat în conflict cu Adrian Ţuţuianu, a demisionat din  funcţie şi a rămas simplu consilier judeţean. În locul său, Ţuţuianu l-a instalat pe Daniel Comănescu, unul dintre oamenii său de încredere. Între timp, Adrian Ţuţuianu a forţat schimbarea lui Liviu Dragnea din fruntea PSD, însă a sfârşit prin a fi exclus dfin partid. A plecat la Pro România, la pachet cu deputatul PSD Oana Vlăducă, astfel încât a şubrezit majoritatea PSD din Parlament.

„N-a pupat inelul de Plumb“
Ca replică, Liviu Dragnea l-a schimbat pe omul său de încredere din fruntea Consiliului Judeţean, cu mâna Rovanei Plumb, cea care i-a luat locul lui Ţuţuianu în fruntea organizaţiei PSD Dâmboviţa, ca interimar. „L-au exclus pe preşedintele CJ Dâmboviţa pentru că n-a pupat inelul de Plumb. PSD s-a transformat într-o SRL pe care vor s-o falimenteze. Pe cei care văd şi înţeleg asta îi aştept lângă mine“, a fost mesajul postat de Adrian Ţuţuianu pe Facebook după „execuţia“ lui Daniel Comănescu. 

Cine va fi noul preşedinte al CJ Dâmboviţa? Surpinză: după numai un an, în fruntea judeţelui se întoarce Alexandru Oprea, cel care fusese mazilit de Ţuţuianu. Disputa dintre cei doi contnuă. Ţuţuianu l-a numit pe Oprea „securist“, iar viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean a replicat în presa locală: „Eu i-aş recomanda un citat din generalul de Gaulle care a spus că cimitirele sunt pline de oameni de neînlocuit. El este cel mai frumos şi cel mai competent preşedinte care a existat vreodată pe meleagurile judeţului Dâmboviţa“.

Pe 15 martie vor avea loc alegeri în organizaţia PSD Dâmboviţa. Rovana Plumb pleacă favorită pentru funcţia de preşedinte. „De multă vreme aştepta Rovana să-i ia locul lui Ţuţuianu“, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Rovana Plumb va fi susţinută de Liviu Dragnea şi de Viorica Dăncilă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite