Dragnea a repurtat o victorie à la Pirus

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

A ezitat mult timp să ajungă la măsuri draconice precum excluderi din partid. Şi avea dreptate, dar între timp l-a lăsat prudenţa. Dragnea confundă partidul cu cei 65 de membri ai CEx. Faptul că aceştia au votat cum au votat nu are prea mare relevanţă. În 2018, orice partid este format din oameni vii, care văd încotro se îndreaptă ţara, care nu au funcţii de pierdut şi care nu sunt cuplaţi la conductele de bani publici.

Membrii obişnuiţi ai PSD nu au de ce să se teamă

Ei reprezintă talpa partidului, cei care lipesc afişe, merg în secţii de votare, fac campanie pentru partid la alegeri. Organizaţiile PSD Dâmboviţa şi Ialomiţa, conduse până ieri de Ţuţuianu şi Neacşu, au rezultate remarcabile la ultimele alegeri. Nu văd cum majoritatea membrilor acestor organizaţii vor executa orbeşte şi fără crâcnire ce dictează Dragnea şi CEx-ul PSD. Că nu mai suntem sub teroarea securităţii comuniste.

Alte organizaţii importante, conduse de disidenţi încă neexcluşi din partid, îşi vor organiza rezistenţa pentru momentul în care şefii lor vor fi excluşi. Nu este de ignorat influenţa dnei Gabriela Firea în partid, vicepreşedinta a PSD şi primarul general al Capitalei, cu multe miliarde de lei pe mână.

Remanierea guvernului

Este o piatră de încercare pentru Dragnea, pentru că nu va reuşi să-i mulţumească pe toţi cei 53 care au votat pentru excluderea celor doi lideri importanţi. Şi atunci să vezi scandal, cu un Dragnea deja slăbit şi afectat de contestările din partid. În plus, Dragnea nu va reuşi să găsească oameni competenţi şi obedienţi, care să accepte să lucreze la ordinele lui şi ale premierului Dăncilă. Ori situaţia economică în curs de degradare accentuată, preluarea preşedinţiei UE, tocmai de oameni competenţi are nevoie. Altfel, ne vom face de râsul Europei cu oameni ca Dăncilă, Liviu Pop, Andruşcă, care nu ştiu să lege două vorbe, dar au pretenţia să conducă destinele UE. Până şi Tăriceanu se arată extrem de îngrijorat de păstrarea majorităţii parlamentare a actualei coaliţii de guvernare.

Economia României se prăbuşeşte

Doar propagandiştii de partid nu vor să vadă creşterea deficitului bugetar la 16 miliarde, depăşirea clară a ţintei de 3%, inflaţia care roade veniturile câştigate prin măririle salariale. România a împrumutat anul acesta 9 miliarde de euro, câte un miliard euro pe lună, ca să plătească pensii şi salarii. Nu mai durează mult şi creditorii interni şi externi îşi vor da seama spre ce groapă economică se îndreaptă ţara şi vor ridica costurile împrumuturilor la cer. Exact filmul din 2008-2009. Când te bazezi pe „gândirea” economică a unui singur om, Darius Vâlcov, aşa păţeşti. Cazi în groapă.

Dezvăluiri în serie despre furăciunile şefilor PSD

În afara dezvăluirilor din valiza „găsită” de Rise Project, mă aştept la dezvăluiri „pe surse”, din zona celor excluşi din PSD şi a dizidenţilor. Dacă n-au reuşit să-l dărâme pe Dragnea cu vorba, există şi multe alte metode. Şi le ştiu foarte bine şi Dragnea, şi disidenţii. Parchetele şi DNA pregătesc deja dosare pentru a le umple cu documente obţinute astfel. Operaţia de îngenunchere a Justiţiei a eşuat. Societatea este deja unită împotriva unui stil de conducere autoritar, care nu ţine cont de statul de drept şi independenţa justiţiei.

În concluzie

Dragnea se iluzionează crezând că a câştigat ceva. Ultimele sale prezenţe în spaţiul public ne arată un personaj derutat, nervos, pus pe glumiţe ieftine din arhiva PRM, un om care nu se mai controlează pentru că nu mai controlează partidul. Sfârşitul său este aproape.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite