Dragnea le răspunde celor care-i cer demisia: „Funcţia de preşedinte nu se ia cu japca, se ia printr-un vot masiv, şi nu poţi să o tranzacţionezi ca la piaţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea a fost prima care i-a cerut demisia lui Dragnea
Gabriela Firea a fost prima care i-a cerut demisia lui Dragnea

Liderul PSD susţine că niciun lider din teritoriu nu i-a cerut să facă un pas în spate. Dragnea susţine că schimbarea preşedintelui PSD poate fi decisă numai de Congres, nu de Comitetul Executiv. „Mă interesează foarte mult să ducem la capăt programul de guvernare, nu mofturile unora sau altor“, a spus liderul PSD.

"Până acum nu (mi s-a cerut să fac un pas în spate - n.r.), dar nu este imposibil. Pe mine mă interesează foarte mult să ducem la capăt programul de guvernare, nu mofturile unora sau altor, şi nici temele impuse de Iohannis", a spus Dragnea, la Parlament.

„Funcţia de preşedinte al partidului nu se ia cu japca, se ia prin vot, printr-un vot masiv, şi nu poţi să o tranzacţionezi ca la piaţă", a adăugat Dragnea.

Întrebat dacă a văzut scrisoarea iniţiată de Paul Stănescu prin care i se cere să plece din fruntea partidului, Liviu Dragnea a ridicat din umeri.

Fostul premier Mihai Tudose, aflat în tabăra răzvrătiţilor din PSD, susţine că scrisoarea anti-Dragnea există, deşi nu a fost dată publicităţii. Totuşi, Tudose spune că nu a semnat scrisoarea cu pricina.

Întrebat dacă scrisoarea chiar există, Tudose a răspuns: „Unii au susţinut că nu există, că ei nu au văzut-o. Dumnezeule, dumneavoastră aţi văzut, aţi semnat Declaraţia de Independenţă a Statelor Unite? Nu. Există totuşi, nu?”.  Fostul premier a adăugat că nu a semnat scrisoarea.

Nemulţumiţii din PSD au cerut convocarea unui Comitet Executiv al partidului pentru discutarea scandalului intern. Apelurile lor au fost ignorate de preşedintele Liviu Dragnea, cu toate că solicitările au venit de la lideri din aproape toate regiunile ţării.

Unii lideri PSD au negat existenţa unei scrisori care să fie pregătită pentru a o depune la sediul din Kiseleff şi în care să se ceară demisia lui Dragnea din fruntea partidului şi a Camerei Deputaţilor. „Nu există nicio scrisoare şi nu voi candida la nimic“, a subliniat Stănescu. Pe de altă parte, Gabriela Firea a anunţat că ea e  pregătită oricând să semneze o scrisoare sau rezoluţie care să prevadă modernizarea partidului, adică schimbarea modului cum e condus PSD, de un singur om – Liviu Dragnea. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite