Dragnea, prima reacţie după ce PSD a modificat Codul penal ca să-l salveze de puşcărie: „Nu mai are rost să vorbesc. Credeţi că mă lasă ăştia să scap?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD Liviu Dragnea a evitat să comenteze modificările operate de Comisia Iordache la Codul penal care-l salvează de condamnarea la închisoare cu executare. „Credeţi că ăştia mă lasă să scap?“, a întrebat, retoric, Dragnea, cu aluzie la procurori.

„Despre Codul penal nu mai are rost să vrobesc. Indiferent ce am spus, fiecare a rămas la părerea lui. N-am văzut nicio reacţie din partea dvs în legătură cu abuzurile din instanţe“, le-a spus liderul PSD jurnaliştilor.

Întrebat dacă definiţia abuzului în serviciu a fost modificată în favoarea sa, Dragnea a răspuns ironic: „Credeţi că ăştia mă lasă să scap?“.

Cât despre suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, liderul PSD a spus: „Trebuie să discutăm în coaliţie dacă are rost suspendarea preşedintelui. Nu e scoasă din discuţie“. 

Liviu Dragnea a fost întrebat dacă îl susţine pe deputatul PSD Gabriel Vlase pentru şefia SIE. „Domnul Valse are susţinere universală“. Când jurnaliştii au subliniat că pare că s-a tergiversat numirea lui Gabriel Vlase la SIE, Dragnea a rsăpuns: „Doar pare“.

Întrebat de ce nu a participat la recepţia oferită de Ambasdada SUA, liderul PSD a răspuns:  „Pur şi simplu n-am participat. Au mai fost şi la alte amabasade la care n-am fost“. Chestionat dacă a fost o formă de răspuns la criticile aduse de Ambasada SUA după modificările operate de PSD la Codul penal, Drganea a răspuns tot cu o ironie: „A fost o formă de răspuns la ploaie“. 

Comisia Iordache a ciuntit Codul penal astfel încât infracţiunea de abuz în serviciu a fost golită de conţinut. Dacă legea nu va fi respinsă de CCR, Liviu Dragnea scapă de condamnare, iar alţi politicieni scapă de dosare. Întrebat care sunt argumentele PSD pentru modificarea Codului penal, Eugen Nicolicea, cel care a redefinit abuzul în serviciu, a răspuns în limbaj de mahala. Opoziţia critică dur noile prevederi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite