Dragnea îi răspunde lui Iohannis pe tema numirii miniştrilor. Ce spune despre prezenţa în guvern a demnitarilor care au probleme cu Justiţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos
Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos

Liderul PSD, Liviu Dragnea,  a declarat că răspunde la orice invitaţie a preşedintelui Klaus Iohannis pentru a discuta despre profilul miniştrilor. Dragnea răspunde, astfel, declaraţiilor preşedintelui, care a spus că, în opinia sa, persoanele cercetate penal nu pot avea o funcţie în fruntea statului.

„Comitetul Executiv Naţional va vota în plen, vineri, orice propunere de membru al Guvernului şi va fi un vot politic. Acum aflu că domnul preşedinte a spus asta. Eu am spus tot timpul, răspund la orice invitaţie de la preşedinte pe tema profilului minştrilor”, a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat, marţi, posibilitatea ca din noul Guvern să facă parte persoane cu probleme penale, el spunând că opinia sa este foarte bine cunoscută, respectiv că persoanele cercetate penal nu au ce căuta în fruntea statului. Iohannis a subliniat că este nevoie ca principiul integrităţii să fie scris în Constituţie, pentru a nu mai exista astfel de discuţii.

„Sunt discuţii informale care se poartă. Eu cred că voi fi informat şi oficial despre persoanele care vor fi propuse. Părerea mea despre persoanele cercetate penal o cunoaşteţi - n-au ce căuta în fruntea statului", a declarat şeful statului.

Întrebat dacă i-a transmis acest lucru şi liderului PSD, Liviu Dragnea, Klaus Iohannis a spus că poziţia sa este bine cunoscută.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat, luni, de jurnalişti dacă în noul guvern vor fi miniştri dintre persoanele cercetate de DNA. „Dacă mă lansez într-o analiză şi dacă aş spune exact ce gândesc, bineînţeles că veţi sări şi dumneavoastră, şi unii din aşa-zişii gardieni ai justiţiei vor sări că fac presiuni, dar nu au sărit când procurorul general ameninţa CCR”, le-a spus Liviu Dragnea jurnaliştilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite