Dragnea: Voi propune ca fiecare preşedinte de organizaţie să fie ales de către toţi membrii filialei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, duminică seară, că va propune ca fiecare preşedinte de organizaţie să fie ales de către toţi membrii filialei, aşa cum şi desemnarea preşedintelui partidului se face prin votul tuturor membrilor.

"O să propun colegilor mei ca în noul Statut, aşa cum preşedintele partidului este ales de către toţi membrii din ţară, fiecare preşedinte de organizaţie să fie ales de către toţi membrii din organzaţie", a spus Dragnea, duminică seară, într-o conferinţă de presă susţinută după încheierea scrutinului intern pentru alegerea preşedintelui PSD.

"De asmenea, o să le cer să fie de acord ca pentru alegerile locale lista de consileiri locali şi judeţeni să fi mai întâi validată printr-o consultare populară largă", a continuat Dragnea.

El a menţionat că la Congresul PSD, care va avea loc în 18 octombrie, va încerca să obţină un vot de încredere pentru un program politic care să fie "o piatră de hotar pentru următorul ciclu politic", "ţinând cont de tot ceea ce a fost bun în toată această perioadă în PSD, de tot ce au făcut bine toţi preşedinţii PSD până astăzi, dar şi de greşelile care s-au făcut în acest partid", care trebuie asumate "cu foarte multă sinceritate şi cu foarte mult curaj".

Preşedintele interimar al PSD a precizat totodată că la Comitetul Executiv Naţional, care se va reuni luni după-amiază, se vor stabili funcţiile în partid care urmează să fie supuse votului la Congres.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite