Dragnea le promite primarilor că-i scapă de răspunderea penală: Vom defini în Parlament, indiferent de presiuni, distincţia dintre legalitate şi oportunitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA
INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni, la reuniunea Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România, că distincţia dintre legalitate şi oportunitate va fi definită „indiferent de presiuni”, în Parlament, în condiţiile în care administraţia publică trebuie să iasă „din această stare de paralizie, cu funcţionari cărora le este frică să semneze”, aluzie la procurorii DNA. Tot prin „oportunitate“ a motivat şi Florin Iordache OUG 13.

„Vom defini în Parlament, indiferent de presiuni, în mod clar distincţia dintre legalitate şi oportunitate. Oportunitatea e a celui ales în mod legitim într-un proces democratic, o dă legimitatea unui vot, obligaţiile asumate în campanie, libertatea de a lua decizii cu Consiliul local pentru a dezvolta comunitatea, aşa cum crede acel Consiliu local”, a afirmat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a susţinut că „prea multe instituţii îşi dau cu părerea despre oportunitate”.

„Administraţia publică trebuie să iasă din această stare de paralizie, cu funcţionari cărora le este frică să semneze, cu primari care nu ştiu dacă ce fac azi e interpretat peste un an sau zece”, a completat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea a susţinut că în România există peste 20.000 legi şi nu există cineva care să le cunoască pe toate.

El a mai spus că parlamentarii vor lucra în viitorul apropiat la „Codul administraţiei publice, al finanţelor publice locale, al incompatibilităţilor, care să fie limpezi, clare”.

Liviu Dragnea le-a mai spus primarilor de comune că a crescut salarizarea în rândul funcţionarilor, urmând să se majoreze şi veniturile primarilor, afirmaţie ce a fost urmată de un val de aplauze venite din partea celor din sală.

„Vreau să exprim respectul meu pentru ceea ce faceţi, pentru faptul că rezistaţi şi ţineti vie această flacără a speranţei în comunităţile pe care le conduceţi (...). Salarizarea în rândul funcţionarilor a cresut, urmează salarizarea primarului”, a subliniat preşedintele PSD.

Referitor la legea salarizării unitare, Liviu Dragnea a afirmat că, în două-trei săptămâni, se va veni cu ea în Parlament pentru a putea să intre în vigoare la 1 iulie.

„În ceea ce priveşte legea salarizării unitare, eu ştiu că în două-trei săptămâni de zile vin cu legea în Parlament, dar va trebui să fie o dezbatere foarte serioasă cu partenerii sociali. E cuprinsă ca de la 1 iulie să intre în vigoare”, a precizat Liviu Dragnea. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite