Dragnea, prins cu minciuna. Senatorii PSD din Comisia de Apărare au fost la  SPP la ora 18.00, nu la 13.00, când n-a fost cvorum pentru rachetele Patriot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surse politice au declarat pentru „Adevărul“ că senatorii din Comisia de Apărare au fost prezenţi la sediul SPP marţea trecută la ora 18.00, nu la ora 13.00, când era programată şedinţa în care ar fi trebuit să se discute achiziţia rachetelor Patriot. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a motivat că senatorii PSD din Comisia de apărare au lipsit de la şedinţa de marţi pentru că ar fi fost invitaţi „la poligonul de tir al SPP“.

„Domnul Bădălău (n.r.-Niculae Bădălău, membru în Comisia de Apărare din Senat) ne-a spus că au fost invitaţi la poligonul de tir al SPP. Cu speranţa că domnul Bădălău n-a glumit“, a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea, referitor la şedinţa Comisiei de apărare, de marţea trecută, când senatorii PSD, ALDE şi UDMR au lipsit fix când era programată discuţia despre achiziţia rachetelor Patriot. 

Surse politice au declarat însă că parlamentarii din Comisia de Apărare au fost invitaţi de SPP la ora 18.00, nicidecum la ora 13.00, când era programată şedinţa pentru rachetele Patriot. „Sunt vizite informale pe care parlamentarii le fac la diverse instituţii din domeniul lor. Spre exemplu, în urmă cu două săptămâni, parlamentarii din Comisia SRI au fost la sediul SRI. O altă vizită recentă a fost la sediul STS. Marţea trecută, cei din Comisia de Apărare au fost la poligonul SPP, dar seara, la ora 18.00. Nu avea cum se suprapună cu ora la care era programată şedinţa pentru rachetele Patriot. Seara, la poligon, au fost şi senatori PSD“, au declarat surse politice pentru „Adevărul“. 

Informaţiile obţinutre de „Adevărul“ sunt confirmate şi de un membru al Comisiei de Apărare din Senat, liberalul Iancu Caracota.  „Acţiunea de la poligonul SPP era seara, nu mai ştiu exact ora. Ori, şedinţa Comisiei de apărare a fost de la ora 13.00. Noi cinci - subsemnatul, Iulian Dumitrescu, Vergil Chiţac, Nicu Fălcoi şi Bădulescu de la PMP  - am stat până la 13.25-13.30, fără să vină nimeni de la PSD“, a declarat senatorul Iancu Caracota, membru al Comisiei de apărare. acesta a precizat că reprezentanţii PNL nu au mers la poligonul de tir al SPP.

Minciuna PSD a trecut Oceanul

Ministrul de externe Teodor Meleşcanu a declarat luni că secretarul de stat american Rex Tillerson l-a întrebat miercuri ce s-a întâmplat în comisia parlamentară care trebuia să discute la începutul săptămânii trecute achiziţia sistemului Patriot. "A întrebat cum a fost cu cvorumul şi i-am spus că sunt probleme de cvorum din când în când şi că nu se referă la subiectul în sine", a declarat luni, la Parlament, Teodor Meleşcanu.

Rex Tillerson, şeful diplomaţiei americane, a avut o vizită de o noapte în România la doar o zi după ce senatorii PSD, ALDE şi UDMR au lipsit de la şedinţa în care trebuia aprobat proiectul de lege privind achiziţionarea a şapte sisteme de rachete Patriot din SUA.

Te-ar putea interesa:

Distracţia unui copil într-un magazin Sephora: pagube de 1.300 de dolari. Cum au reacţionat vânzătorii FOTO

Milioane de SIM-uri telefonice au fost găsite în spatele unui bloc din Bucureşti

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite