Dragnea, prins la mijloc: „Ne bazăm în continuare pe UDMR“. Ce spune despre autonomia cerută de maghiari pentru Ţinutul Secuiesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos
Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, faptul că nu susţine proiectul UDMR privind autonomia Ţinutului Secuiesc, dar în acelaşi timp se bazează pe voturile deputaţilor şi senatorilor celor din formaţiunea condusă de Kelemen Hunor.

„Nu (n.r.- sunt de aocrd cu proiectul UDMR privind autonomia! În primul rând, e neconstituţional. Aşa am înţeles eu de la juriştii cu care am vorbit“, a declarat Liviu Dragnea, întrebat dacă PSD va susţine noul proiect al UDMR referitor la Ţinutul Secuiesc.  

Pe de altă parte, liderul PSD a întins din nou mâna spre aleşii UDMR, pe care se bazează în ceea ce priveşte trecerea legilor importante. „UDMR tot timpul a votat legile pe care le-a crezut bune. Ne bazăm în continuare pe asta“ 

Maghiarii cer din nou autonomie folosind ca argument chiar Rezoluţia de la Alba Iulia din 1918. Solicitarea vine în contextul în care PSD are nevoie mai mare ca oricând de voturile UDMR, după ce coaliţia a pierdut majoritatea în Camera Deputaţilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite