Dragnea: Primăriile nu au bani suficienţi pentru a putea trece sezonul rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepremierul Liviu Dragnea FOTO Arhiva Adevărul
Vicepremierul Liviu Dragnea FOTO Arhiva Adevărul

Ministrul Dezvoltării, vicepremierul Liviu Dragnea, a afirmat vineri că primăriile nu au bani sufiecienţi pentru a face faţă sezonului rece, de aceea va solicita în fiecare şedinţă de guvern sume pentru acest tip de ajutoare.

„În fiecare săptămână voi solicita în Guvern sume pentru acest tip de ajutoare şi, în funcţie de nivelul de încasări, de disponibilul financiar ce va putea fi pus la dispoziţie de ministerul de Finanţe, vom aloca sume“, a afirmat Liviu Dragnea, după ce a susţinut bugetul pe 2014 al Ministerului Dezvoltării în faţa Comisiilor de administraţie ale Parlamentului.

Vicepremierul a explicat că mai mulţi primari i-au solicitat sprijinul. „Am la minister foarte multe solicitări de sprijin din partea tuturor primăriilor pentru a putea trece sezonul rece. Nu au bani suficienţi. Suma pe care am cerut-o a fost mult mai mare. Suma aprobată în Guvern, ţinând cont de posibilităţile financiare ale momentului, a fost de 3,5 milioane de lei. Discuţia a fost purtată transparent în Guvern, a fost o sumă aprobată, această sumă punctual pentru municipiul Brad, unde este o situaţie disperată.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, o hotărâre prin care suplimentează cu 3,5 milioane de lei bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Actul normativ, publicat joi în Monitorul Oficial, prevede transferul sumei de la bugetul de stat către bugetele locale pentru finanţarea cheltuielilor urgente specifice sezonului rece.

În cursul zilei de duminică, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) va trimite o informare şi e posibil să emită şi cod galben de ninsori începând de luni. Atenţionarea va viza iniţial partea de Vest, Centru, Nord şi Oltenia, iar marţi se va extinde şi pentru sudul ţării, a anunţat directorul ANM, Ion Sandu, în cadrul comandamentului de iarnă de vineri. Sâmbătă va fi mai cald decât normalul perioadei, duminica vine cu ploi.

Pe aceeaşi temă:

Directorul ANM: de luni se răceşte şi e posibil să fie emis cod galben de zăpadă. Cum va fi vremea în weekend

De luni sunt aşteptate ninsori. Şoferii trebuie să aibă cauciucuri de iarnă

Dragnea se pregăteşte de alegeri: umflă lefurile primarilor




 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite