Dragnea, preşedinte!

Publicat:
Ultima actualizare:

Nimeni, nici măcar o singură persoană care încă îşi mai păstrează mintea limpede şi capul pe umeri, nu are nici cel mai mic dubiu că mai-marele PSD, dl. Liviu Dragnea vrea cu tot dinadinsul să fie candidatul partidului la alegerile prezidenţiale de la începutul iernii viitoare.

Mega-mitingul de vineri, 11 aprilie de la Craiova a fost, indubitabil, începutul campaniei sale electorale. Preumblările d-lui Dragnea din week-end-ul trecut în Moldova şi Bucovina, chiar dacă nu au avut succesul dorit de fiul şefului de post din Graţia şi fost repetent cu coroniţă al Politehnicii bucureştene, au însemnat etape în acest demers.

Nu alegerile europarlamentare reprezintă preocuparea principală a preşedintelui PSD, dovada cea mai evidentă în acest sens fiind că dl. Dragnea nu face mai nimic astfel încât să fructifice aceste mai mult sau mai puţin reuşite băi de mulţime în favoarea candidaţilor partidului. Nu de dragul alegerilor europarlamentare bate dl. Dragnea ţara, uitând de atrocele lui dureri de şale.

Să nu se înţeleagă însă că mai marele PSD ar fi complet neinteresat de aceste alegeri. Nici vorbă. Numai că dl. Liviu Nicolae Dragnea îşi doreşte un scor electoral cât mai consistent nu fiindcă ar fi mistuit de aspiraţia de a vedea în băncile de la Strasbourg şi de la Bruxelles o cât mai consistentă floare pesedistă. Nu, nu Europa occidentală, civilizată îl interesează pe preşedintele pretinşilor social-democraţi români. Pe el îl mulţumesc şi sunt prioritare relaţiile cu Ungaria lui Orbán, Rusia lui Putin şi Turcia lui Erdogan. De aici şi faptul că dl. Dragnea nu ratează nici cea mai mică ocazie spre a lansa tot mai deşănţate, mai mizere, mai comunistoide atacuri la adresa Uniunii Europene. Preşedintele PSD a devenit chiar mai dur în vorbele la adresa UE decât era la adresa regimurilor capitaliste din Europa de Vest şi in SUA Nicolae Ceauşescu în ultimii ani ai domniei sale. Preşedintele PSD vrea un scor bun la Europarlamentare pentru a-l scoate definitiv din joc pe pretinsul lui amic şi tovarăş de alianţă guvernamentală. Călin Popescu Tăriceanu.

Se pare că între cei doi s-ar fi ajuns la o înţelegere. Pe care o socotesc o păcăleală jalnică. Şi anume. PSD-ALDE va avea un singur candidat la prezidenţiale, iar acesta va fi desemnat în funcţie de rezultatele la Europarlamentare. Ceea ce înseamnă că deja dl. Dragnea l-a tras pe sfoară pe dl. Tăriceanu. Care stă mult mai bine în sondaje decât stă şeful pătatei, mizerei, infectei, falsei social-democraţii din România. Este însă foarte puţin probabil ca un partid minuscul, aşa cum este ALDE, să obţină la alegerile de luna viitoare un scor măcar comparabil cu cel pe care îl va obţine PSD. Aşa că dl. Dragnea îi va arăta d-lui Tăriceanu pisica neagră. Care este încă de pe acum una la dublu. Prima fiind reprezentată de ceea ce va obţine la alegeri ALDE, cea de-a doua de rezolvarea solicitării DNA de ridicare a imunităţii parlamentare a preşedintelui Senatului.

Concediindu-l săptămâna trecută de la şefia Ministerului Justiţiei pe respingătorul domn Tudorel Toader, al cărui protector pe faţă era dl. Călin Popescu-Tăriceanu, dl. Dragnea i-a arătat preşedintelui ALDE cine este pe mai departe jupânul. Mai mult ca sigur în mod similar va proceda dl. Dragnea şi când va veni vremea deciziilor finale în privinţa candidaturii la prezidenţiale.

Singura mea întrebare este dacă dl. Călin Popescu-Tăriceanu este chiar atât de naiv încât să creadă în sinceritatea târgului făcut cu dl. Dragnea ori, pur şi simplu, a fost şantajat să îl accepte.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite