Dragnea: „Ori la bal, ori la spital“. Puterea va da OUG-uri pentru modificarea Codurilor Penale

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

E clar acum. Dragnea vrea să instaureze dictatura prin OUG-uri. Din declaraţiile sale rezultă că nu mai aşteaptă procedurile parlamentare, care sunt prea lungi şi obstrucţionate de către opoziţie. Dragnea îi acuză pe faţă pe judecătorii care l-au condamnat că sunt manevraţi de forţe oculte, că sentinţă dată împotriva sa nu are legătură probele din dosar.

Ce ne aşteaptă?

Avem acum declaraţia de „război” a lui Dragnea, împotriva justiţiei, a parlamentului, a instituţiilor de forţă ale statului, împotriva statului de drept.  Vina lor este că nu acceptă să i se supună, să-i execute fără crâcnire ordinele. Un dictator în toată regula, pur sânge. Cu echivalent în comunism şi în America de Sud ori în Africa. Dragnea ne anunţă ca oamenii puterii vor fi mai fermi şi mai radicali.

Dragnea şi-a pierdut luciditatea şi judecată corectă. Confundă România cu moşia sa de la Alexandria şi cu judeţul Teleorman, unde putea face tot ce doreşte. Ori nu este nici pe departe aşa.

Dragnea confundă societatea românească cu CEx-ul PSD. O mare şi imensă eroare.

Dragnea uită că România este membră UE şi NATO şi a semnat la aderare tratate care impun respectarea statului de drept în România. Toate derapajele pe care le reclamă pot şi trebuie rezolvate în cadrul CSM, nu în CEx-ul PSD. Dacă vrem să respectăm separaţia puterilor în stat, independenţa justiţiei, principiile de bază ale democraţiei.

Că Dragnea vrea să scoată România din rândul ţărilor civilizate, cu o democraţie stabilă, e problema sa. Dar românii ce vor?

Reacţia societăţii

Am văzut-o în câteva ocazii: Roşia Montana, Colectiv, OUG 13, manifestaţiile din ultimele zile şi săptămâni. Dacă Dragnea îşi închipuie că societatea va înghiţi toate derapajele pe care le anunţă, apelul la OUG-uri pentru modificarea legislaţiei penale, se înşală amarnic. Protestatarii, asociaţia magistraţilor, presa independentă, opinia publică, partenerii străini nu vor sta cu mâinile în sân. Probabil se va repeta scenariul de la OUG 13. Iar dacă forţele de ordine vor reprima cu violenţă manifestaţiile, dacă aceste represalii se vor solda cu morţi şi răniţi, Dragnea şi PSD-ALDE vor fi îngropate definitiv în groapa de gunoi a istoriei.

Un apel către forţele de ordine

Nu vă lăsaţi conduse de dorinţa lui Dragnea şi a ciracilor săi de a scăpa de justiţie pentru infracţiunile comise. Aşa cum se judecă acum faptele din decembrie 1989, tot aşa veţi fi judecaţi dacă acţiunile voastre vor avea consecinţe tragice.

Suntem la un moment dificil, de răscruce pentru societatea românească. De modul cum vom acţiona depinde ce drum va lua România.

„Pentru ca răul să triumfe în momente de criză, este suficient ca oamenii buni să stea deoparte, să nu facă nimic”. Edmund Burke

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite