Dragnea şi Oprişan îi cer lui Ponta să le pună România la picioare

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dragnea sună goarna, Oprişan agită steagul. Baronii locali au pornit asaltul final asupra României. Profitând că Victor Ponta, şeful lor de partid şi premier, este înghesuit între protestatari, partenerii de coaliţie şi Traian Băsescu, îi cer să le pună ţara la picioare.

Dacă nu o va face, adio sprijin. Să-l mănânce Băsescu, Antonescu şi mitingiştii de viu. Primul care a deschis balul solicitărilor a fost vicepremierul Dragnea. Fără să ţină cont că guvernul din care face parte a inventat până şi taxa pe stâlp ca să mai facă rost de bani la buget, Dragnea a cerut să fie mărite salariile primarilor. În ţara în care medicii se pregătesc de grevă pentru că au lefuri de mizerie, în care profesorii ies în stradă fix din acelaşi motiv, vicepremierul a identificat exact categoria de bugetari cea mai defavorizată: primarii.

Primarii, săracii de ei, nu se mai ajung cu banii! Bine că restul populaţiei trăieşte decent! Înainte de orice, l-aş întreba pe Liviu Dragnea dacă domnii ăştia, care se dau acum amărâţi, au fost obligaţi să se facă primari. Dacă a stat cineva cu pistolul la tâmpla lor şi i-a ameninţat: ori te faci primar, ori te împuşc...Sunt legaţi cumva de scaune şi ţinuţi acolo cu forţa ? Nu le mai sunt suficiente afacerile cu panseluţe, băncuţe, borduri, gărduleţe, fântâni cântătoare, terenuri de fotbal în pantă, mall-uri şi drumuri asfaltate de zece ori în acelaşi loc ? Nu le mai ajung banii din afacerile astea, despre care presa tot scrie de 24 de ani ? Vor lefuri mari de la buget acum ? Taman acum, când ţara o duce rău ? Oare cât de gros să ai obrazul ca să ceri aşa ceva ?

Dar de ce e domnul vicepremier Dragnea aşa de grijuliu cu primarii ? Răspuns: ca să se pună bine cu ei. La anul au loc alegeri europarlamentare şi prezidenţiale, iar primarii sunt ostaşi de nădejde în bătălia pentru voturi. Nimeni nu ştie mai bine decât ei să scoată lumea la vot pentru cine trebuie. În plus, stimatul domn Dragnea nu scapă din vedere nici bătălia pentru PSD. El ştie că acela care îi are de partea sa pe primarii din partid are, practic, tot partidul. Primarii sunt şi şefii organizaţiilor de partid locale. Ei stabilesc delegaţii la congrese, ei îi învaţă cu cine să voteze. Stimatul domn Dragnea îşi pregăteşte, deci, şi terenul pentru momentul în care şeful său de partid, Victor Ponta, va începe să scadă în sondaje.

Şi, până la urmă, n-ar fi nimic. Să facă ce vor ei acolo, la PSD. Dar de ce să folosească banii publici pentru jocurile lor politice ? Apropo, ce credeţi că va face Ponta după ce Dragnea s-a apucat să le promită primarilor măriri de lefuri ? Va da curs solicitării, chiar dacă ştie cum stă treaba cu bugetul ţării, sau se va opune şi îşi va pune în cap toată maşinăria de voturi a PSD ?... Dar noi ? Noi, ăştia care am început să ne trezim, vom fi de acord ca din taxele şi impozitele plătite de noi să li se dea mai mulţi bani primarilor ? Bani pentru buzunarul lor, pentru că panseluţele, băncuţele, bordurile, gărduleţele, fântânile cântătoare şi terenurile de fotbal în pantă tot din buzunarul nostru le plătim.

Şi staţi aşa, că n-am terminat. Ca şi cum Dragnea şi ideea lui nu erau de ajuns, s-a trezit şi eternul baron de Vrancea, Marian Oprişan. Acesta i-a transmis premierului Ponta că a ajuns bărbat de stat. Nu pentru că ar fi scos economia din criză, nu pentru că ar fi reformat educaţia sau sănătatea, ci pentru că a luat decizia descentralizării. În urma căreia, absolut firesc, baronul Oprişan mai primeşte nişte clădiri şi terenuri în administrare, plus nişte birocraţi în subordine. Adică îşi sporeşte puterea personală, politică şi economică. Dar nici aşa stimatul domn Oprişan nu e pe deplin mulţumit. El vrea bani de la buget pentru ca descentralizarea să reuşească. Mai simplu, vrea ca noi toţi să plătim pentru ca baronii locali să devină şi mai şmecheri decât sunt. Să ne sfideze din nişte maşini şi mai luxoase şi de la balconul unor vile cu şi mai multe camere. Iar Oprişan cere toate astea în numele modernizării României. Care modernizare, stimabile, pentru că voi ne-aţi dus de-a dreptul în feudalism ?...

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite