Dragnea nu se mai controlează nici cu străinii: a desenat reţeaua „statului paralel“ într-o întâlnire cu parlamentari germani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o întâlnire cu o delegaţie de parlamentari germani din grupul socialiştilor, liderul PSD Liviu Dragnea a luat o foaie şi a început să deseneze, nervos, cum funcţionează „statul paralel“ în România, au relatat surse din conducerea partidului pentru „Adevărul“. „Nemţii s-au blocat. Veniseră la Bucureşti pentru o întâlnire amicală“, explică sursele citate.

„Dincolo de altercaţia cu jurnaliştii şi cu Marcel Ciolacu, au mai fost şi alte momente tensionate zilele trecute la Parlament. Spre exemplu, Dragnea s-a întâlnit vineri cu o delegaţie de parlamentari social-democraţi din Germania, care au venit la Bucureşti să vorbească mai mult despre campania pentru europarlamentare decât despre legile Justiţiei. Dar Dragnea, încă din startul întâlnirii,  a scos nervos o foaie şi a început să deseneze tot felul de scheme: statul paralel - SRI - Justiţie – condamnări. Şi a explicat nervos cum a ajuns să fie el condamnat pe nedrept. Nemţii, care veniseră la Bucureşti pentru o întâlnire amicală, s-au blocat pur şi simplu“, au relatat surse din PSD pentru „Adevărul“.

Liviu Dragnea ar fi vrut ca moţiunea împotriva ministrului Justiţiei să se voteze secret, cu bile, nu electronic. Scopul: liderul PSD n-ar mai fi trebuit  să-şi asume politic sancţionarea lui Tudorel Toader, pe care îl vrea schimbat din Guvern. Planul nu i-a ieşit, din cauza „puciştilor“, în frunte cu Marcel Ciolacu, cu care a fost la un pas de bătaie.

Liderul PSD ar vrea să excludă din partid câţiva „pucişti“ şi, în plus, să-i schimbe pe alţi lideri de filiale pe care îi bănuieşte de trădare. În schimb, Paul Stănescu şi Gabriela Firea l-au ameninţat pe Dragnea că, în cazul unor sancţiuni, vor vota moţiunea de cenzură a Opoziţiei, deci Viorica Dăncilă, protejata sa, va pica. „Adevărul“ vă prezintă jocurile de culise din PSD înaintea şedinţei decisive de luni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite