Dragnea, un nou atac la Iohannis: A stat la masă cu un stat care nu e recunoscut de România, Kosovo. E bine, e rău? A luat vreo decizie acolo, a promis ceva?

Dragnea, un nou atac la Iohannis: A stat la masă cu un stat care nu e recunoscut de România, Kosovo. E bine, e rău? A luat vreo decizie acolo, a promis ceva?

Liviu Dragnea

Liderul PSD Liviu Dragnea pune sub semnul întrebării participarea lui Klaus Iohannis la summitul de la Sofia, în cadrul căruia liderii statelor UE s-au întâlnit cu saşe lideri ai statelor din Balcani, printre care şi Kosovo, stat pe care România şi alte patru ţări UE nu îl recunosc - Spania, Grecia, Cipru şi Slovacia. „S-a consultat cu cineva, a luat vreo decizie acolo, a promis ceva?”, a întrebat, retoric, Dragnea.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Nu a venit nimic din partea Cotroceniului în ultimul an şi jumătate, cu toate solicitările din partea mea, a lui Tăriceanu, a premierului de a exista consultări pe temele mari. Iohannis a stat la masă cu un stat care încă nu e recunoscut de România, Kosovo. E bine, e rau? Nici nu ştim, s-a consultat cu cineva, a luat vreo decizie acolo, a promis ceva? Aproape imposibil de sperat că mai poate fi vreo relaţie cu acest om. La toate semnalele, invitaţiile la dialog din partea noastră, nu a avut nici un răspuns”, a declarat Dragnea la Parlament.

Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, a boicotat summitul de la Sofia, tocmai din cauza prezenţei liderului Kosovo. Pe de altă parte, la summit-ul de la Sofia au participat liderii celorlalte state UE care nu recunosc independenţa Kosovo.

Întrebat de ziarişti dacă PSD ia în calcul suspendarea preşedintelui Iohannis, Liviu Dragnea a răspuns: “Nu asta e miza noastră acum. Mai importantă decât Iohannis e România şi stabilitatea ei. Dar asta nu înseamnă că stăm cu mâinile încrucişate”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: