Dragnea, un nou atac la Iohannis: A stat la masă cu un stat care nu e recunoscut de România, Kosovo. E bine, e rău? A luat vreo decizie acolo, a promis ceva?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Liderul PSD Liviu Dragnea pune sub semnul întrebării participarea lui Klaus Iohannis la summitul de la Sofia, în cadrul căruia liderii statelor UE s-au întâlnit cu saşe lideri ai statelor din Balcani, printre care şi Kosovo, stat pe care România şi alte patru ţări UE nu îl recunosc - Spania, Grecia, Cipru şi Slovacia. „S-a consultat cu cineva, a luat vreo decizie acolo, a promis ceva?”, a întrebat, retoric, Dragnea.

“Nu a venit nimic din partea Cotroceniului în ultimul an şi jumătate, cu toate solicitările din partea mea, a lui Tăriceanu, a premierului de a exista consultări pe temele mari. Iohannis a stat la masă cu un stat care încă nu e recunoscut de România, Kosovo. E bine, e rau? Nici nu ştim, s-a consultat cu cineva, a luat vreo decizie acolo, a promis ceva? Aproape imposibil de sperat că mai poate fi vreo relaţie cu acest om. La toate semnalele, invitaţiile la dialog din partea noastră, nu a avut nici un răspuns”, a declarat Dragnea la Parlament.

Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, a boicotat summitul de la Sofia, tocmai din cauza prezenţei liderului Kosovo. Pe de altă parte, la summit-ul de la Sofia au participat liderii celorlalte state UE care nu recunosc independenţa Kosovo.

Întrebat de ziarişti dacă PSD ia în calcul suspendarea preşedintelui Iohannis, Liviu Dragnea a răspuns: “Nu asta e miza noastră acum. Mai importantă decât Iohannis e România şi stabilitatea ei. Dar asta nu înseamnă că stăm cu mâinile încrucişate”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite