Dragnea: Sub nicio formă PSD nu va iniţia şi nu va vota suspendarea lui Iohannis

Dragnea: Sub nicio formă PSD nu va iniţia şi nu va vota suspendarea lui Iohannis

FOTO Arhiva

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri seară, că "sub nicio formă" PSD nu va iniţia şi nu va vota suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis. "Eu vă spun că Iohannis va pleca. Iohannis nu va mai fi preşedinte în următorul mandat, România va scăpa de omul ăsta (...) Nu-i facem nimic, îl lăsăm acolo să se umple de ridicol total până la alegerile prezidenţiale", a spus Dragnea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liviu Dragnea a fost întrebat, miercuri seară, la România Tv, dacă va anunţa suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis.
 
"Eu nu am auzit prostia asta. Dar de ce să-l mai suspendăm pe Iohannis, că în câteva luni îl dăm jos de la Cotroceni şi s-a închis subiectul. Eu vă spun că Iohannis va pleca. Iohannis nu va mai fi preşedinte în următorul mandat, România va scăpa de omul ăsta", a afirmat Liviu Dragnea. 
 
Întrebat dacă nu se pune problema suspendării nici în cazul în care preşedintele va refuza numirea de miniştri, Dragnea a spus: ”Sub nicio formă PSD-ul nu va iniţia şi nu va vota suspendarea lui Iohannis. Ceea ce a făcut Rareş Bogdan în seara asta arată disperarea lor. Ei vor să anunţe lucrul ăsta, vezi Doamne, să mai creeze o emoţie negativă pentru duminică. Să vină lumea la vot să-l apere pe Iohannis. Nu-i facem nimic, îl lăsăm acolo să se umple de ridicol total până la alegerile prezidenţiale".

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, evită să precizeze dacă partidul le recomandă sau nu membrilor şi simpatizanţilor săi să boicoteze referendumul de duminică. "Io dacă spun că merg să votez la referendum şi zic: mergeţi şi votaţi la referendum, mă ia ca în 2012. Nu? Dacă spun eu nu merg la referendum şi nu votez, a, deci boicotezi referendumul. Aşa, mai bine nu vorbesc despre el", susţine Dragnea.

"Despre referendumul ăsta. Vorbirăm mai devreme de ăla din 2012. La Parchetul General este o sesizare de la SRI în care ni s-a spus: dom'le vedeţi că Dragnea şi conducerea PSD vor să boicoteze referendumul. Eu aşa am primit informaţia din Parchetul General. Dacă nu-i aşa, să mă contrazică, că totuşi documentele astea rămân, i-o controla cineva vreodată. Io dacă spun că merg să votez la referendum şi zic: mergeţi şi votaţi la referendum, mă ia ca în 2012. Nu? Dacă spun eu nu merg la referendum şi nu votez, a, deci boicotezi referendumul. Aşa, mai bine nu vorbesc despre el", a declarat Dragnea, miercuri seară, la România Tv.
 
El a evitat să spună dacă PSD recomandă sau nu membrilor şi simpatizanţilor săi să boicoteze referendumul din 26 mai.
 
"Eu le spun la membrii PSD ce să facă? Atâta îmi trebuie", a spus Dragnea. 
 
Acesta a precizat că este "o opţiune foarte bună" a premierului Dăncilă, care a anunţat că va vota la referendum. 
 
Dragnea a adăugat că preşedintele Klaus Iohannis "se scaldă în ridicol şi în penibil de foarte mult timp".
 
"Eu nu am fost condamnat pentru fraude la referendum. (...) Ceea ce a scris doamna Livia Stanciu acolo nu are nicio legătură cu Codul Penal şi cu Justiţia", a afirmat Dragnea.
 
El a spus că a fost condamnat "pentru ceva ce nu există în Codul Penal", respectiv pentru că militanţii PSD ar fi putut "înţelege" de la el că pot încălca legea privind protecţia datelor personale.
 
"Îl asigur pe Iohannis că PSD-ul va fi aici şi luni şi marţi şi miercuri şi joi şi va fi şi în decembrie, când el va fi izgonit de la Cotroceni", a spus Dragnea.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că PSD-ului îi este frică de votul la referendum şi încearcă să îl boicoteze. "Este jalnică această încercare", a afirmat preşedintele, care i-a îndemnat pe români să meargă la vot.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: