Dragnea: Negocierile PNL-UNPR se desfăşoară pentru Steriu alţi doi-trei. Mulţi parlamentari UNPR sunt nemulţumiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seară, că, din informaţiile sale, discuţiile privind fuziunea dintre PNL şi UNPR s-au finalizat şi că negocierile s-au făcut pentru Valeriu Steriu şi încă două-trei persoane din UNPR, iar o mare parte din progresişti sunt nemulţumiţi de apropierea de liberali.

Am auzit de discuţiile cu UNPR, sunt aproape sigur că ele s-au finalizat. Aproape sigur ele s-au finalizat. Am înţeles şi de PSRO, un mare partid serios şi puternic. Din ce am auzit, s-au finalizat discuţiile, urmează să le anunţe oficial. Acuma să vedem cine, câţi or să urmeze decizia liderului UNPR de a merge cu PNL. Asta este treaba lor. Am auzit chiar o expresie foarte interesantă pentru un aşa-zis lider politic: să punem piedică PSD. Ca lider politic cu pretenţie de nivel naţional, nu poţi să foloseşti aceste expresii. (...) Au apărut tot felul de zvonuri că ar fi planuri făcute în nu ştiu ce palat, într-un laborator”, a declarat Dragnea, la România TV.

Dragnea a subliniat că mulţi dintre parlamentarii UNPR sunt foarte nemulţumiţi de negocierile cu liberalii. 

”Spun deja mulţi parlamentari UNPR care spun că nu sunt mulţumiţi de această trecere bruscă a UNPR în barca PNL şi nu sunt dornici să urmeze această cale şi probabil că vor să rămână în zona de stânga. Nu ştiu dacă vin la noi sau pleacă din UNRP, dar vor să voteze totuşi tot în felul în care au votat până acuma, sunt oameni care nu pot într-o noapte să treacă de pe stânga pe dreapta. Nu am făcut acest inventar, că nu este foarte important, dar, dacă se va întâmpla, probabil că se va vedea în zilele următoare. Este posibil şi un sfert, şi jumătate, este posibil şi nimic, sau foarte mulţi”, a mai spus liderul PSD.

El a subliniat că, deşi PNL ar fi promis UNPR aproximativ 20 de locuri eligibile pe listele de la alegerile parlamentare, doar doi sau trei progresişti se vor regăsi pe listele liberalilor. 

”Eu spun că majoritatea sunt foarte supăraţi, cu excepţia a doi-trei pentru care de fapt s-a făcut toată negocierea, pentru ceilalţi e o mare păcăleală. Domnul Steriu şi încă doi-trei apropiaţi iar pentru ceilalţi discuţiile din PNL sunt că de fapt vor fi păcăliţi, că n-or să le dea nimeni 18 sau 20 de locuri pe liste. Asigură două- trei locuri pentru cei care au negociat şi, în rest, sănătate. După fuziune cei care sunt acum în UNPR devin membrii PNL şi se supun regulilor de acolo şi deciziilor de acolo. Dacă organizaţia judeţeană decide să fie pe listă alt candidat...”, a mai spus Dragnea. 

El a precizat că, în cazul în care PNL şi UNPR vor face până la urmă fuziunea, PSD nu va pierde majoritatea în Parlament.

Întrebat cu cine face majoritate în Parlament, Dragnea a spus: ”ALDE sută la sută. Am văzut că în ultima perioadă la proiecte de lege importante şi UDMR a susţinut şi aceste iniţiative legislative, o mare parte din neafiliaţi, o mare parte dn parlamentarii minorităţilor naţionale, probabil că şi o parte importantă din parlamentarii UNPR vor vota iniţiativele legislative importante Eu cred că nu pierdem majoritatea în Parlament”.

Dragnea a subliniat că nu este exclusă o majoritate formată împreună cu UDMR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite