Dragnea, mesaj către partid: Suntem atacaţi din toate părţile. Şi din exterior şi din interior

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea. FOTO Eduard Enea
Liviu Dragnea. FOTO Eduard Enea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a spus social-democraţilor, la începutul sedinţei PSD de miercuri, că trebuie să fie uniţi pentru că sunt atacaţi din toate părţile, atât din exterior, cât şi din interior.

„Vă rog frumos să vă păstraţi echilibrul să înţelegeţi şi dumneavoastră, şi eu, şi toată lumea şi vedeţi că se trage în noi din toate părţile. Şi din interior şi din exterior. Vreau să rămânem uniţi, aşa cum am făcut-o de fiecare dată. Noi am mai trecut prin astfel de situaţii. Rămânem uniţi şi vă asigur că vom trece peste asta şi vom trece cu bine, chiar foarte bine“, a spus Dragnea, la începutul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD. 

În urmă cu o zi, fostul premier şi preşedinte al PSD Victor Ponta a fost pus sub control judiciar într-un dosar în care este acuzat că ar fi primit 220.000 de euro de la un om de afaceri pentru a fi pus pe un loc eligibil la alegerile parlamentare din 2012. Cu suma primită a fost plătită deplasarea lui Tony Blair în România. De asemenea, Liviu Dragnea s-a prezentat marţi la Curtea Supremă unde a avut loc primul termen al procesului în care este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual. Faptele de care este acuzat politicianul ar fi fost făcute în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. În faţa instanţei a ajuns şi Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Dragnea.

Atac la Guvern

Liderul PSD s-a lansat şi într-un atac dur la adresa Guvernului. Dragnea a afirmat  că Guvernul Cioloş nu are legitimitate să schimbe Codul Fiscal, el făcând referire la un proiect de modificare a Codului fiscal care prevede creşterea contribuţiilor de asigurări sociale (CAS) ale angajatului de la 10,5% la 21,7%, iar pentru sănătate (CASS) de la 5,5% la 8,9%.

„Guvernul nu înţelege că a fost învestit, în principal, pentru a administra treburile ţării, nu pentru a proceda la schimbări din temelii şi schimbări care nici nu sunt bine fundamentate, nici nu sunt dezbătute. Probabil dintr-o dorinţă de fugă pentru imagine. Mă refer la ultima iniţiativă pe care am văzut-o despre intenţia de a modifica Codul fiscal. Nu are legitimitate acest guvern să facă acest lucru şi sper să înţeleagă miniştrii. Speranţă mare am, de fapt, la domnul Dacian Cioloş”, a subliniat social-democratul.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite