Dragnea: M-am întâlnit cu Cioloş după adoptarea legii privind anularea celor 102 taxe; apoi a spus că nu va sesiza CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea şi Dacian Cioloş FOTO Mediafax
Liviu Dragnea şi Dacian Cioloş FOTO Mediafax

Liderul PSD Liviu Dragnea a spus, duminică seara, la Realitatea TV, că, după adoptarea legii privind anularea celor 102 taxe nefiscale şi afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis , s-a întâlnit cu premierul Dacian Cioloş, iar după discuţie prim-ministrul a precizat că nu va ataca legea la CCR, el arătând că acuzaţia că nu există prevedere bugetară este falsă.

Liviu Dragnea a afirmat că, după afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis, în urma adoptării proiectului de lege, a considerat că îngrijorarea şefului statului este corectă şi a luat-o în serios.

”Am avut o întâlnire cu premierul Cioloş pe această temă. După ce am discutat şi am prezentat ce poate face Ministerul de Finanţe, premierul aţi văzut că a ieşit şi a spus că nu va mai ataca la Curtea Constituţională”, a menţionat Dragnea. 

Liderul PSD a arătat că ideea că nu există prevedere bugetară este falsă şi a dat exemplul banilor care au intrat în buget din timbrul de mediu. 

Liviu Dragnea le-a tramsmis şi un mesaj miniştrilor din Cabinetul Cioloş. ”Le spun clar fără patimă şi nervi şi duşmănie, să se gândească serios, să nu mai dea informaţii false”, a afirmat Dragnea, precizând că pentru astfel de fapte, potrivit legislaţiei, rişti închisoare. 

La două zile după adoptarea legii, premierul Dacian Cioloş a declarat că Guvernul analizează dacă va ataca la Curtea Constituţională legea privind eliminarea mai multor taxe nefiscale, aceasta având ”mai puţine argumente pentru atac vizavi de neconstituţionalitate” şi a precizat că a discutat cu liderul PSD, Liviu Dragnea, cu privire la riscurile aplicării acestei legi.

"Analizăm dacă avem argumente ca să atacăm legea la Curtea Constituţională. Aici, sincer să fiu, cred că avem mai puţine argumente pentru atac vizavi de neconstituţionalitate. Pentru că e într-adevăr un impact bugetar, dar această lege ar urma să intre în vigoare anul viitor, iar pentru anul viitor bugetul încă nu este aprobat. (...) Sunt unele care puteau fi scoase, sau puteau fi reduse, dar eu cred că se putea lucra aici cu mai multă grijă, luate în analiză caz cu caz, văzut care este impactul, şi nu pe repede înainte", a declarat premierul Dacian Cioloş.

Şeful Executivului a afirmat că Guvernul a încercat într-un timp foarte scurt să facă o analiză cât de cât consistentă şi să vină cu un punct de vedere pentru a atrage atenţia asupra riscurilor existente în urma aplicării acestei legi, ”dar probabil că ambiţiile electorale sunt mai mari”, amintind faptul că legea a trecut foarte repede şi de Senat şi de Camera Deputaţilor.

”Am avut o discuţie cu domnul Dragnea în care i-am explicat punctul nostru de vedere şi i-am explicat, chiar cum am spus, riscurile de blocaj legislativ pentru anumite instituţii, sau altfel spus nevoia de a modifica anumite legi, unele, cum e cazul Televiziunii, chiar în perioada imediat următoare, dacă nu vrem să ajungem la 1 ianuarie cu Televiziunea şi cu Radioul în blocaj", a mai spus Cioloş.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite