Dragnea, jocuri perverse de imagine de după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea aduc la suprafaţă lucruri negate în 2018 şi 2019 referitoare la amnistie şi graţiere. FOTO Mediafax
Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea aduc la suprafaţă lucruri negate în 2018 şi 2019 referitoare la amnistie şi graţiere. FOTO Mediafax

Campania PSD de spălare a imaginii de partid care a mutilat legislaţia penală şi a fost aproape de a da o lege a amnistiei e stricată de foştii lideri ai formaţiunii care au început să recunoască public adevăratele lor interese, care nu erau nicidecum guvernarea, ci scăparea de închisoare a lui Liviu Dragnea.

Marcel Ciolacu şi PSD au încercat în ultimele săptămâni să pună capăt tuturor proiectelor controversate din Parlament care prevedeau schimbări ale codurilor penale sau la legile Justiţiei, inclusiv PNL-ul aflat la putere vorbind de o „Miercure alba” a legislativului. Mai mult, PSD, în încercarea de a elimina orice atac pe zona Justiţiei, a pus pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” pentru revizuirea Constituţiei.

Însă tot elanul noii garnituri de conducere a PSD e tăiat de meciul între ultimii doi lideri ai PSD, Liviu Dragnea, aflat la închisoare pentru încă aproape doi ani, şi fostul premier Viorica Dăncilă, cei care au adus la suprafaţă modul cum s-au târguit pe tema unei ordonanţe privind amnistia. În interviul dat fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu, Dragnea a vorbit pentru prima oară direct de discuţia cu Dăncilă pe tema unei ordonanţe privind amnistia. „Despre amnistie şi graţiere, prima discuţie cu doamna Dăncilă eu am avut-o în februarie-martie, nu mai ţin minte exact, 2018, pe Valea Prahovei, într-o duminică după-amiază sau sâmbătă. Eram acolo cu familiile şi tocmai se însera, era zăpadă şi mi-a zis: domnul preşedinte, aş vrea să ieşim puţin afară să vorbim ceva. Am ieşit şi mi-a spus că e hotărâtă să dea amnistie. Ordonanţă de amnistie”, a precizat Dragnea. Momentul invocate de Dragnea era la trei luni de când Dăncilă fusese învestită ca premier. Dăncilă îi datora exclusiv lui Dragnea numirea în funcţie, de altfel acesta fiind omul care impus-o şi ca europarlamentar şi şefă a femeilor din PSD.

Dăncilă: Au fost presiuni

Pe de altă parte, Dăncilă susţine că presenile privind amnistia au venit de la Dragnea, mentorul ei politic. „ Confirm din nou: au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei şi graţierii. Timp de mai multe luni de zile au venit direct şi indirect sugestii, recomandări, idei, pe care însă le-am respins. Probabil că domnul Dragnea n-a înţeles un lucru: că eram premierul României, nu sluga lui”, a scris pe Facebook Dăncilă.

Surse din PSD au precizat pentru „Adevărul” că răfuiala între cei vine cum nu se poate mai prost, înainte de alegeri şi de un posibil referendum pe Justiţie. Social-democraţii ar vrea ca dezbaterile să se concentreze pe ideea de faptul că inclusiv ei fac curăţenie în partid de persoanele cu probleme penale, în timp meciul Dragnea-Dăncilă aduce în faţă adevărata părere a foştilor lideri ai PSD despre justiţie şi cum voiau să-şi rezolve problemele cu legea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite