Dragnea: Ion Iliescu va vota la Sectorul 1. Am discutat la telefon să ne vedem săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte Ion Iliescu FOTO Mediafax
Fostul preşedinte Ion Iliescu FOTO Mediafax

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a spus că a discutat la telefon cu fostul preşedinte Ion Iliescu, care l-a informat că se va prezenta la scrutinul intern de duminică  duminică pentru alegerea preşeidntelui PSD. Liviu Dragnea este singurul candidat la funcţia de preeşdinte al partidului.

„Am discutat, va vota. Mi-a spus că va vota la Sectorul 1. Am discutat la telefon să ne vedem săptămâna viitoare“,  a spus Dragnea.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, spunea, recent, că noul mod de alegere a preşedintelui PSD, cu voturile tuturor membrilor PSD,  seamănă cu sistemul ceauşist. „Sistemul acesta… Ceauşescu încercase cândva să facă un fel de recensământ naţional. Ca toţi să voteze, de la oraş şi sat pentru tovarăşul Ceauşescu. Deci nu ştiu cum anume practic, tehnic se face aşa ceva. De aceea se convoacă congrese, pentru că delegaţii vin cu un mandat din partea membrilor şi deliberează“,a spus Iliescu.

Dragnea s-a arătat deranjat de remarcile făcute de Iliescu, cel care l-a sprijinit să câştige şefia interimară a PSD în detrimentul Rovanei Plumb, susţinută de premierul Victor Ponta. „Nu ştiu ce îşi dorea Ceauşescu pentru că nu l-am cunoscut. Noi avem o prevedere în statut pe care trebuie să o respectăm. Am constatat cu foarte mare satisfacţie din discuţiile purtate că membrii de partid agreează această procedură. Nu este un sistem comunist. Este un sistem ultra-democratic, în condiţiile în care toţi  membrii îşi pot manifesta dorinţa privind alegerea preşedintelui. Victor Ponta a făcut această procedură. La fel ca mine, nu a fost membru comunist. Este un sistem folosit şi de alte partide de stânga din alte ţări“, răspuns Dragnea

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite