Dragnea, după întâlnirea cu ambasadorul SUA: Am discutat despre consolidarea Parteneriatului Strategic, o prioritate a agendei de politică externă a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto ARHIVA
Foto ARHIVA

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a transmis miercuri, după întrevederea pe care a avut-o cu ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, că au discutat despre consolidarea Parteneriatului Strategic, cu accent pe întărirea dezvoltării economice a acestuia.

„Principalul subiect de discuţie a vizat consolidarea Parteneriatului Strategic, care reprezintă o prioritate a agendei de politică externă a României. În acest sens, au fost menţionate progresele înregistrate pe linia cooperării bilaterale pe componenta de securitate, precum şi interesul deosebit pentru dezvoltarea dimensiunii economice", a precizat Liviu Dragnea într-un comunicat de presă.

Preşedintele Camerei a menţionat că, în prezent, se acordă o atenţie prioritară consolidării dimensiunii economice a Parteneriatului.

”Dincolo de dimensiunea apărării şi securităţii regionale, care a reprezentat şi continuă să reprezinte pilonul de bază al Parteneriatului Strategic, interacţiunile bilaterale acoperă o zonă extrem de vastă de domenii. În prezent, se acordă o atenţie prioritară consolidării dimensiunii economice a acestuia. Astfel de întâlniri sunt extrem de benefice, în special în perspectiva vizitei din septembrie a Secretarului pentru Energie, Richard Perry, care va participa la Summit-ul Celor Trei Mări”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, care a accentuat contextul economic favorabil al ţării noastre în perspectiva creşterii prezenţei investiţionale americane pe piaţa autohtonă,s e arată în comunicat

Ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, a intrat miercuri, în jurul orei 15.30, în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi a stat aproximativ o oră, fără a face declaraţii presei. Întâlnirea dintre cei doi nu a fost figurat pe agenda publică a liderului PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite