Dragnea: Guvernul nu intenţionează să adopte OUG pe Codurile penale. Sunt sigur că va fi ca la legile justiţiei, cu muzică, cu antren, cu tot ce este nevoie

Dragnea: Guvernul nu intenţionează să adopte OUG pe Codurile penale. Sunt
sigur că va fi ca la legile justiţiei, cu muzică, cu antren, cu
tot ce este nevoie

Liviu Dragnea spune că există „peste zece variante” în ceea ce priveşte stabilirea pragului la abuz în serviciu. Foto: Mediafax

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni că Guvernul nu intenţionează să adopte Ordonanţe de Urgenţă pentru modificarea Codurilor penale, acestea urmând a fi discutate în comisia parlamentară specială. Dragnea a mai precizat că în ceea ce priveşte abuzul în serviciu, există în prezent „peste zece variante” pentru stabilirea pragului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni,  că Guvernul nu doreşte să adopte OUG pe Codurile penale, acestea urmând a fi dezbătute în Parlament.

„Guvernul nu intenţionează să dea OUG pentru modificarea Codurilor penale. Această procedură începe în Parlament, într-o dezbatere largă, sunt sigur că va fi la fel ca la legile justiţiei, şi cu muzică, şi cu antren, şi cu tot ce este nevoie. Ministrul Justiţiei nu a spus niciodată că Guvernul va adopta OUG, a spus că dacă va fi cazul ei sunt pregătiţi”, a declarat liderul PSD.

Totodată, în privinţa abuzului în serviciu, Liviu Dragnea a spus că nu a fost luată nicio decizie politică.

„Eu, din câte am înţeles, sunt mai mult de zece variante şi eu cred că comisia specială pe justiţie ar trebui să ia toate variantele, să aştepte să mai primească şi alte variante şi după ce face o dezbatere serioasă să vină cu o variantă care să fie acceptabilă şi care să nu mai poată fi pusă în cârca nimănui. Şi cred că nici nu ar fi bine să intre acuma pe abuzul în serviciu, pentru că înţeleg că sunt mai multe articole care trebuie modificate ţinând cont de cele două directive europene, de deciziile CCR şi de deciziile CEDO”, a mai spus liderul PSD.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: