Dragnea: Există posibilitatea reală ca porturile să nu mai fie transferate către autorităţile locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea FOTO Arhiva Adevărul
Ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea FOTO Arhiva Adevărul

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat marţi, la o dezbatere privind proiectul de descentralizare, că există posibilitatea ca porturile să nu mai transferate către autorităţile locale, din motive pur juridice.

„Vom decide azi, mâine, după lungi discuţii, cu grupurile parlamentare, cu Ministerul Transporturilor. Există în mod real posibilitatea ca porturile să nu mai fie transferate, din motive pur juridice“, a spus Dragnea.

Vicepremierul a arătat că porturile, terenurile, danele pe care se află porturile se află în domeniul public al statului, iar instalaţiile portuare în patrimoniul a două societăţi comerciale - APDF şi APDM Giurgiu.

„Probabil că nu vom include în această lege acest transfer. Ar fi vorba de divizarea acestor societăţi comerciale“, a mai spus Dragnea.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, la finalul unei şedinţe cu miniştrii liberali, că este posibil ca porturile dunărene să rămână în administrarea Ministerului Transporturilor, în urma procesului de descentralizare.

„Sunt probleme legate de administraţia porturilor dunărene şi am discutat în detaliu cu ministrul Transporturilor, cu doamna Ramona Mănescu, privitoare la anumite constrângeri. Pentru că aici există nişte înţelegeri europene, nişte angajamente în curs de dezvoltare şi de aceste lucruri se va ţine cont în forma finală a descentralizării“, a susţinut preşedintele PNL.

Antonescu a fost întrebat dacă porturile dunărene vor trece în administrarea consiliilor judeţene sau vor rămâne în cea a ministerului Transporturilor.

„Este posibil să rămână la Ministerul Transporturilor şi infrastructurii din motivele pe care vi le-am spus. Dar căutăm pe de altă parte formule ca şi administraţiile locale, după caz, că e vorba de muncipii, că e vorba de Consilii Judeţene, să poată desfăşura activităţi“, a precizat Antonescu.

Pe aceeaşi temă:

Dragnea: Sunt convins că primarii PSD ne vor ajuta să câştigăm alegerile prezidenţiale pentru PSD

ONG-urile desfiinţează proiectul de descentralizare. „Favorizează corupţia şi dau putere absolută autorităţilor locale“

Ponta susţine descentralizarea: „Sunt singurul premier care crede că Guvernul are prea multe responsabilităţi”

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite