Dragnea este „Lupul cel rău“, dar Firea nu e „Scufiţa Roşie“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Disputa dintre Liviu Dragnea şi Gabriela Firea nu este o reeditare a istorioarei cu „Lupul cel rău“ şi „Scufiţa Roşie“, ci o altă poveste, care ar putea fi intitulată „Bătălia hienelor“.

Doi politicieni care au făcut mult rău românilor prin acţiunile lor, unul obsedat de problemele sale cu legea şi de schimbarea Codului Penal pentru a scăpa basma curată, iar celălalt devenit un campion al pomenilor electorale şi al nepotismului la nivelul administraţiei bucureştene, nu pot fi luaţi în serios atunci când vorbesc de principii democratice. Îşi scot ochii pentru ciolan. Firea n-ar fi avut niciodată nimic împotriva lui Dragnea dacă nu era tăiată de la „porţie“.

I-a acceptat fără crâcnire toţi incompetenţii în funcţia de premier cu speranţa că va primi ceea ce consideră că merită: posibilitatea de a învârti banii Capitalei după bunul plac. În acest sens, a înfiinţat zeci de firme unde şi-a proptit pilele politice. Despre comportamentul democratic al primarului general ne-am lămurit: şi-a jignit fără jenă opozanţii din CGMB şi a oferit maselor circ şi pâine pentru a-şi asigura un nou mandat. La fel ca Dragnea, Firea nu este şi nu va fi niciodată o apărătoare a independenţei Justiţiei, un politician democrat în adevăratul sens al cuvântului, iar acţiunile şi declaraţiile sale din ultimii cinci ani sunt edificatoare în acest sens.

În definitiv, diferenţa dintre corupţii din PSD şi corupţii din PNL este că primii schimbă legile în favoarea lor pentru că pot, iar ceilalţi aplaudă după cortină bucuroşi.

Despre Dragnea nu are rost să mai prezentăm pe larg ce fel de principii apără şi promovează. Valorile lui „democratice“ sunt pumnul în gură, obsesiile anti-occidentale, promovarea servilismului şi incompetenţei, subordonarea Justiţiei etc.

Trist este că suntem nevoiţi să asistăm la acest spectacol „şobolănesc“ (e singurul lucru care merită reţinut din tiradele doamnei Firea) şi să ascultăm părerile altor „rozătoare“ care au subminat, în timp, democraţia din România: Adrian Năstase, Victor Ponta, Traian Băsescu etc.

Şi pentru ca scena politică să fie cât mai completă, iar povestea actuală să nu aibă „happy end“, nu pot să nu amintesc de Preaadormitul Iohannis şi echipa lui de blatişti din PNL, care vor beneficia fără niciun pic de merit de anti-pesedismul tot mai evident al românilor. În definitiv, diferenţa dintre corupţii din PSD şi corupţii din PNL este că primii schimbă legile în favoarea lor pentru că pot, iar ceilalţi aplaudă după cortină bucuroşi că împuşcă doi iepuri: scapă de dosare şi câştigă capital politic.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite