Dragnea le dă directive lui Tăriceanu şi lui Zgonea privind funcţionarea Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, marţi, după şedinţa coaliţiei, că le-a propus celor doi şefi ai Camerelor Parlamentului, Valeriu Zgonea şi Călin Popescu Tărieanu, un set de principii privind funcţionarea şi eficientizarea Legislativului, care vor fi prezentate public joi.

„Au fost bine primite şi am convenit împreună ca până joi să se uite pe aceste propuneri şi ele fiind o bază de discuţie să se îmbunătăţească", a menţionat liderul social-democrat.

"Reprezintă un prim pas dintr-un proces de recredibilizare a Parlamentului şi de funcţionare mai bună în procesul de legiferare", a mai spus Dragnea.

Preşedintele interimar al PNL, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, după şedinţa coaliţiei, că este normal ca liberalii să-şi dorească guvernarea şi au dreptul să depună o nouă moţiune de cenzură, însă actuala majoritate parlamentară este solidă, iar un astfel de demers nu va avea succes.

"Eu am propus câteva lucruri (liberalilor - n.r.), nu înseamnă că dacă reuşim să ne înţelegem pe anumite proiecte mari opoziţia nu mai are dreptul sau nu trebuie să-şi dorească să vină la putere. E o dorinţă firească", a spus Liviu Dragnea, cu privire la dorinţa lui Vasile Blaga ca PNL să aibă un Guvern minoritar, cu susţinerea UNPR.

În ceea ce priveşte moţiunea de cenzură, Dragnea susţine că demersul este unul normal şi democratic pentru opoziţie, însă coaliţia este solidă şi nu există temeri că moţiunea ar putea trece.

"Pentru o moţiune de cenzură nu trebuie să te pregăteşti, să faci planuri. Noi suntem într-o coaliţie, nu vedem de ce o moţiune de cenzură poate să treacă, în condiţiile în care coaliţia este destul de largă şi avem susţinere serioasă în Parlament pentru Guvern", a adăugat liderul PSD.

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, luni, la postul public de televiziune, că liberalii vor depune o moţiune de cenzură "la momentul potrivit", adăugând că, personal, şi-ar dori un guvern minoritar, dar nu exclude colaborarea cu UNPR, având experienţa "colaborării" cu Gabriel Oprea.

"La momentul potrivit vom depune moţiune de cenzură. În octombrie vom veni cu echipele pentru ministere, până la sfârşitul sesiunii vom depune moţiune de cenzură", a declarat Vasile Blaga la TVR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite