Dragnea, despre tema relocării armamentului nuclear: Se caută pretexte pentru a pune România în situaţii dificile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea. FOTO Eduard Enea
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea. FOTO Eduard Enea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, consideră că, în ultima perioadă, se caută pretexte pentru a pune România în situaţii dificile, dând exemplu în acest sens ştirea SkyNews şi cea referitoare la relocarea armamentului nuclear.

„Săptămâna acesta România a fost ţinta a două tentative de manipulare a opiniei publice internaţionale: ştirea celor de la SkyNews şi cea despre relocarea armamentului nuclear. Se caută pretexte pentru a pune România în situaţii dificile. E o chestiune de siguranţă naţională. Instituţiile statului, DIICOT, SRI, MAE şi MApN, au reacţionat bine“, a afirmat liderul social-democrat într-o postare pe pagina de Facebook

Preşedintele PSD a lansat şi un apel, solicitând celorlalte forţe politice să trateze cu realism informaţiile şi ştirile delicate. 

„E timpul ca şi clasa politică să lase divergenţele şi să aibă o atitudine unitară. România trebuie să devină mai puternică pentru a nu fi tratată ca un pion pe tabla de şah a intereselor geostrategice internaţionale", a mai scris Dragnea pe Facebook.

Potrivit acestuia, o ţară puternică este definită de o economie puternică şi de o unitate generală a clasei politice, a societăţii civile, a presei, a reţelelor sociale.

Citeşte şi: 

Jurnalistul care a scris despre mutarea focoaselor nucleare din Turcia în România revine cu explicaţii

Jurnalistul Euractiv.com Georgi Gotev, care a publicat un material despre presupusa mutare a focoaselor nucleare americane la baza militară de la Deveselu, şi-a explicat într-un nou articol decizia de a publica informaţia în ciuda dezminţirilor vehemente din partea ministrului de Externe Mihnea Motoc şi a Departamentului de Stat al SUA.

Deputatul Ovidiu Raeţchi  cere întrunirea Comisiei pentru apărare pe tema armelor nucleare: E un scenariu hollywoodian

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, membru al Comisiei pentru apărare, cere întrunirea acestui for pentru a discuta pe tema informaţiilor privind mutarea în România a unor arme nucleare din Turcia, afirmând că, deşi totul pare un "scenariu hollywoodian", situaţia poate aduce prejudicii serioase securităţii României.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite