Dragnea, despre referendumul lui Iohannis: S-a mişcat „repede“. I-au trebuit doi ani să nască întrebările

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat joi seara la Antena 3 că preşedinţele Klaus Iohannis speră ca prin referendum să ajute anumite partide politice, care, la schimb, să-l ajute în timpul campaniei prezidenţiale. Liderul social-democraţilor a criticat apoi întrebările referendumului, spunând că „nu au nicio legătură cu o dezbatere serioasă”.

„Şi eu, şi colegii mei, am avut poziţii public exprimate. Am fost de acord cu temele, suntem de acord şi cu întrebările, care au o aprobare cvasi-unanimă. (...) Scopul preşedintelui e să ajute partidele care, speră el, îl vor ajuta la prezidenţiale. S-a mişcate repede. I-au trebuit doi ani să nască întrebările. Am o singură temere: trebuie să fim în primul rând de alegerile europarlamentare”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Preşedintele PSD a mai menţionat că nici el nu este de acord cu amnistia faptelor de corupţie şi a criticat întrebările alese de preşedinte pentru referendum.

„Nici eu nu am fost niciodată de acord să se amnistieze faptele de corupţie. (...) Aceste două întrebări nu au legătură cu o dezbatare serioasă în societate despre ce ai putea să interzici ca amnistiei şi graţiere. Ei nu au avut nici în 2016 şi nu vor avea nici acum un proiect pentru români.
 

Iohannis, patru ani şi jumătate a făcut un mare nimic. De ce nu a pus întrebarea: se pot graţia abuzurile din Justiţie?”, a mai adăugat Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut joi românilor să iasă la referendum, în ciuda faptului că PSD îndeamnă la boicot. „PSD a votat Codurile penale fără să ţină cont de nimeni. Îşi dau legi ca să poată fura în linişte. Nu se mai tem de nimeni. Cred că trebuie să se teamă de votul românilor din 26 mai“, a spus şeful statului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite