Dragnea, despre protocolul încheiat de el cu SRI: Nu se poate compara cu protocoale secrete semnate între SRI şi structuri din justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că protocolul cu SRI semnat de el în perioada în care era ministru al Dezvoltării se referea la protecţia datelor şi este un tip de protocol care a fost încheiat cu toate ministerele. El a mai afirmat că acesta nu se compară cu protocoale secrete semnate între SRI şi structuri din justiţie.

„Este vorba despre un protocol care se referă la cybersecurity, şi anume la proteţia datelor pe care le utilizează Ministerul Dezvoltării Regionale şi instituţiile din subordine faţă de atacurile cibernetice şi nu vorbim doar de atacurile unor hackeri, ci şi din partea unor entităţi străine. Este un timp de protocol care s-a încheiat, din câte ştiu eu, cu toate ministerele. El a fost încheiat înaintea mea, eu doar am semnat revizuirea, dar asta nu înseamnă că nu sunt de acord cu cu ce s-a făcut înaintea mea. N-are niciun fel de legătură cu toate minciunile spuse”, a declarat Liviu Dragnea, citat de News.ro. 

Liderul PSD a susţinut că acel protocol nu se compară cu cele încheiate de SRI şi structuri din justiţie, într-un „mod ilegal şi neconstituţional“, potrivit celor afirmate. „Nu se poate compara cu protocoale secrete semnate între SRI şi structuri din justiţie, care sunt întocmite sau încheiate într-un mod ilegal şi neconstituţional. Tipul ăsta de protocoale între SRI şi instituţii publice sunt necesare, dar de aici şi până la a spune că am colaborat cu statul paralel...Şi se vede colaborarea mea cu statul paralel. O simt cu fiecare termen de judecată”, a completat Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite