Dragnea, despre protestele profesorilor: Trebuie să fim puţin mai responsabili. E vorba de cât poate duce această ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

reşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Parlament, referitor la faptul că profesorii ameninţă cu proteste şi doresc salarii mai mari, că trebuie să fim „puţin mai responsabili”, deoarece este vorba „de cât poate duce această ţară”.

„E bine să îl întrebaţi pe primul-ministru. Mi-a spus şi mie premierul că a avut mai multe întâlniri în ultima perioadă cu mai mulţi lideri de sindicat şi aş vrea să vă dea el explicaţii. Deocamdată mă abţin, discutăm de nişte măriri de salarii care deja s-au realizat. De asemenea, cred că ar fi bine să fim puţin mai responsabili, pentru că este vorba de cât poate duce această ţară”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat despre protestele anunţate de profesorii care sunt nemulţumiţi de salariile pe care le au.

Liderul PSD a subliniat faptul că trebuie să avem „o abordare responsabilă”, pentru că, dacă Guvernul ar face „gesturi bruşte”, românii ar avea o bucurie de o zi. „Toţi ne-am dori probabil ca într-un singur an să reparăm toate nedreptăţile şi toate inechităţile din ultimii 20 şi ceva de ani. Nu se poate şi atunci trebuie să avem o abordare responsabilă, să le îndreptăm etapizat, în aşa fel încât bugetul să susţină, să nu se pună în pericol echilibrul macroeconomic, dar în acelaşi timp şi oamenii să simtă aceste măriri de salarii, pentru că dacă sunt gesturi bruşte este o bucurie de o zi, după care ajungem în situaţiile în care s-au mai întâmplat în România când se obţineau nişte drepturi, nişte măriri şi imediat apărea suspendarea actului normstiv şi ele nu mai operau”, a completat Liviu Dragnea. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite