Dragnea, despre propunerea lui Kovesi de a li se interze condamnaţilor cu suspendare să mai ocupe funcţii publice: „S-a referit la mine? M-aş simti bine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a spus că ar fi curios să afle dacă procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, s-a referit la el atunci când a propus ca cei condamnaţi cu suspendare să nu mai ocupe funcţia publică în exerciţiul căreia a săvârşit o condamnare.

"Asta e deja o discuţie care intră în zona celor care se pricep la Constituţie. E o discuţie despre dreptul de a alege sau de a fi ales. Nu e discuţie care trebuie purtată doar în Parlament. Discuţia nu e simplă deloc pentru că e vorba de drepturile prevăzute în Constituţie. Este un subiect important de dezbatere, o dezbatere care începe nu strică nimănui", a spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă va fi de acord cu propunerea Luarei Codruţa Kovesi şi în cazul în care va fi condamnat cu suspendare, Dragnea a spus: "Credeţi că s-a referit la mine doamna Kovesi? Aveţi informaţii că s-a referit la mine în mod special? Vă întreb. Aş fi curios dacă chiar s-a gândit la mine. M-aş simţi foarte bine".

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, duminică, la Pro TV, că s-ar impune o modificare legislativă prin care persoanele cu funcţii înalte în stat care au fost condamnate definitiv pentru corupţie să îşi piardă automat funcţiile.

"Am văzut de foarte multe ori situaţii în care persoane care au deţinut funcţii importante au fost condamnate definitiv şi cu toate acestea şi-au păstrat poziţia. Au fost parlamentari, spre exemplu, care au fost condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie şi cu toate acestea au continuat să fie parlamentari, nu şi-au pierdut funcţia, au continuat să meargă în Parlament, să voteze legi, să primească salariu", a spus Kovesi.

Kovesi a mai spus că ar fi nevoie de o "dezbatere la nivel de societate".

"Poate la nivel de societate ar trebui să ne gândim dacă nu cumva astfel de situaţii pot fi rezolvate şi legislativ, mai ales atunci când avem hotărâri de condamnar definitivă", a mai spus Kovesi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite