Dragnea, despre conflictul SUA-Iran: Situaţia din Orientul Mijlociu e o situaţie complexă, pe care unii o ştiu în totalitate, unii cred că o ştiu, iar alţii nu o înţeleg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD Liviu Dragnea a oferit un interviu pentru Associated Press în care a vorbit despre politica externă a României, despre retragerea SUA din acordul nuclear iranian, situaţia din Orientul Mijlociu, dar şi despre lupta anticorupţie.

Cele mai importante declaraţii ale lui Liviu Dragnea: 

  • „Eu cred că Statele Unite nu se puteau retrage din acest acord fara să aibă informaţii foarte serioase. Eu mă refer la posibile reacţii care pot fi pripite din partea altor state, fără să se facă o analiză serioasă, fără să se facă o discuţie serioasă”.
  • Situaţia din Orientul Mijlociu este o situaţie complexă, pe care unii o ştiu în totalitate, unii cred că o ştiu iar alţii nu o înţeleg. Dincolo de declaraţii, de reacţii rapide, publice, cred că este necesară o analiză foarte serioasă şi o discuţie foarte serioasă cu Israelul, cu Statele Unite şi cu alţi actori importanţi.”
  • „Eu vreau ca nimeni să nu uite că noi asigurăm o lungime foarte mare a graniţei de Est a Uniunii Europene şi că noi suntem mai aproape de Rusia decât alte ţări care sunt puţin mai departe de Rusia. Noi suntem aproape, foarte, foarte aproape, aproape geografic vreau să spun. Asta înseamnă că pentru noi riscurile sunt mult mai mari.”
  • „România nu are gânduri sau dorinţe de apropiere de Est şi noi nu încurajăm o apropiere de Rusia. Dimpotrivă pentru noi este foarte important ca flancul estic al NATO să fie întărit, Marea Neagră să fie considerată o zonă de maximă importanţă strategică pentru NATO.”
  • Din păcate în România s-a trecut de la o extremă la alta ( în lupta anticorupţie- n.r.). A fost o perioadă, acum mulţi ani, când de obicei cine era la putere nu era investigat şi s-a trecut în cealaltă extremă, ca cei care sunt în clasa politică sa fie toţi acuzaţi, urmariţi, cercetaţi şi trimişi în judecată. Eu cred că încet, încet în România se va întâmpla ceea ce ne dorim cu toţii, cei de bună credinţă, să existe o abordare corectă, legală şi constituţională.”
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite