Dragnea, despre condamnarea sa: Miza principală a lui Klaus Werner Iohannis e ca eu să nu mai exist. Eu merg înainte fără ezitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a sugerat miercuri seara la Antena 3 că preşedintele Klaus Iohannis ar fi implicat direct în condamnarea sa şi că acesta este decis să meargă înainte. „Cei care vor dori să meargă cu mine vor fi oameni curajoşi. Cei care nu, vor fi nişte laşi” a subliniat Dragnea.

„Raluca Turcan i-a promis lui Iohannis că dacă aranjează condamnarea mea ea dă guvernarea jos a doua zi. Condamnarea mea s-a realizat, Guvernul n-a picat” a declarat liderul PSD.

Întrebat de Gâdea dacă sugerează că preşedintele Iohannis este implicat direct în condamnarea lui, Dragnea a spus că da, şi că „sentinţa mea a fost dată prin presiune. Au fost ameninţaţi judecătorii din completul meu. Vorbim de a doua condamnare pe care o primesc fără probe şi sunt nevinovat. Nu pot să spun că am fost şocat în acea zi. 

Am fost adus în acest dosar de declaraţii luate prin presiune de ouă inculpate date în faţa procurorilor DNA, dar în faţa instanţei au spus că nu e aşa. Motivele pentru care am fost târât în acest dosar au fost anulate. Cum să fii condamnat? Cât poţi duce o astfel de nedreptate? 

Miza principală a lui Klaus Werner Iohannis e ca eu să nu mai exist.  

Eu merg înainte fără ezitare. Cei care vor dori să meargă cu mine vor fi oameni curajoşi. Cei care nu, vor fi nişte laşi, nişte fricoşi. Eu sunt o ţintă importantă care, odată dată la o parte, poate să înceapă principiul domino-ului”, a menţionat Livu Dragnea

Acesta din urmă a mai adăugat că sistemul de „poliţie politică” se agravează, însă „oamenii curajoşi” din Parlament pot schimba asta. Totodată, Dragnea l-a atacat pe Iohannis spunând că preşedintele şi-a pus pe primul plan propriile interese şi că acesta ar urmări să controleze toate instituţiile.

„Cine a pornit toate lucrurile astea? Klaus Iohannis, nimeni altcevineva. Aceste seminţe ale urii au fost de acolo plantate. Mai mult decât a făcut Traian Băsescu. Poate să vină alt preşedinte dacă sistemul actual se va perpetua va fi şi mai rău. Acest sistem de poliţie politică face în fiecare zi şi mai rău pentru că nu are limită. Fără armele pe care le au ei, având Parlamentul format din oameni curajoşi putem schimba acum toate aceste lucruri

De la începutul mandatului acestui preşedinte, primul lucru pe care l-a făcut a fost să spună «vreau Guvernul meu» . În 2016 i l-am dat, nu am pus interesul electoral pe primul loc. Vrea toate instituţiile. S-a dus la Avocatul Poporului fără jenă să-l preseză să atace OUG la CCR. Toate instituţiile, judecătorii, procurorii, Parlamentul trebuie să fie ale lui” a conchis Dragnea.

Citeşte şi

Liviu Dragnea: Iohannis e implicat direct în condamnarea mea. A semnat decretul de revocare a şefei DNA de teama suspendării 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite