Dragnea: Eu cred că România ar trebui să se gândească serios să mute ambasada României din Israel în Ierusalim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că România ar trebui să-şi mute ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, aşa cum au făcut şi Statele Unite ale Americii, susţinând că toate instituţiile centrale ale Israelului sunt în Ierusalim şi ambasadorii şi personalul ambasadei fac naveta de la Tel Aviv la Ierusalim.

„Eu vă spun care este pucntul meu de vedere. Eu cred că România ar trebui să se gândească serios să mute ambasada României din Israel în Ierusalim. Ar trebui să ne gândim foarte serios. Sunt şi chestiuni practice. Toate instituţiile centrale ale Israelului sunt în Ierusalim şi ambasadorii şi personalul ambasadei fac naveta de la Tel Aviv la Ierusalim. Cred că ar trebui să ne gândim serios ca ambasada României în Israel să fie mutată la Ierusalim“, a declarat Liviu Dragnea.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la Bucureşti a reafirmat joi poziţia cu privire la implementarea „soluţiei celor două state”, Israel şi Palestina, care să co-existe în pace şi securitate, şi la necesitatea de a pune capăt acestui conflict.

De asemenea, MAE a apreciat că promovarea proiectului de rezoluţie ONU pe tema statutului Ierusalimului survine într-un moment în care ar trebui manifestată prudenţă, precizând că România a exprimat vot de „abţinere” în cadrul Adunării Generale a ONU.

Adunarea Generală a ONU a adoptat joi - cu o largă majoritate - o rezoluţie prin care condamnă recunoaşterea de către Washingon a Ierusalimului drept capitală a Israelului, după ce Statele Unite şi-au multiplicat ameninţările financiare la adresa ţărilor care se opun poziţei lor, relatează AFP.

Dintre cele 193 de ţări membre ONU, 128 au votat rezoluţia care condamnă decizia anunţată pe 6 decembrie de către Donald Trump cu privire la Ierusalim, contrară poziţiei tradiţionale americane şi consensului comunităţii internaţionale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite