Dragnea îl copiază pe Ceauşescu. Nu pricepe că trăim în altă lume. Ceauşescu a rezistat 35 de ani, Dragnea 2 ani

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitingul de la Craiova mi-a reconfirmat ce ştiam deja. Dragnea se comportă şi vorbeşte precum Ceauşescu. În  30 de ani n-a învăţat nimic. Unul cizmar, celălalt un ingineraş de duzină, care şi-a găsit „vocaţia” în politică. Ambii fără cultură filosofică, umanistă, socială, care i-ar fi învăţat să înţeleagă sensul devenirii în societatea modernă. Primul a plătit cum se ştie, cel de azi îşi aşteaptă sentinţa.

Asemănări şi deosebiri între epoca Dragnea şi epoca Ceauşescu

„Ducem poporul pe cele mai înalte culmi de civilizaţie şi progres, dar nu ne lasă imperialiştii”, zicea Ceauşescu. „Am crescut salariile, pensiile, românii au bani  mulţi şi mănâncă la restaurant. Ne-a dat Dumnezeu tot, problema este că vin europenii peste noi”, zice Dragnea. Aceleaşi idei, doar că Dragnea le adaptează epocii în care trăim. „Imperialistii” sunt acum oficialii UE.

Organizarea mitingului de la Craiova, exact ca în perioada Ceauşescu. Oameni aduşi cu forţa din instituţiile de stat, sub ameninţarea că vor fi daţi afară. Elevi din Băileşti aduşi la miting sub ameninţarea că nu vor intra în Bac. Tot oraşul blocat, toată Oltenia preocupată de miting. Şi ce vede Dragnea? „Domnişoară, mai calm, uitaţi-vă că aici este atâta atmosferă, sunteţi din alt film, ce naiba!”. Exact ce spuneam. Dragnea trăieşte în „filmul” şi atmosfera pe care le vede el, noi, ceilalţi, trebuie să executăm ce dictează el, din „filmul lui”. Ca odinioară Ceauşescu.

Mai spune Dragnea: „Prea mult timp ni s-a spus că mai importante sunt interesele UE decât interesele României”. „Să stăm în continuare să ne uităm cum companii străine calcă în picioare fermierii români?” „Au ajutat ţara asta cu ceva?” „Vin nişte maimutioi, nişte măscărici să ne spună că nu suntem europeni? (să respectăm statul de drept si independenţa justiţiei. n.n.) Eu îmi iubesc ţara şi m-am hotărât să-mi asum orice risc, orice pericol pentru a lupta pentru România”. „Nu mai acceptăm să fim puşi la colţ pentru tot felul de minciuni”. „Şefii parchetelor sunt persoane malefice” (nu ne lasă sa furăm n.n.).

Nu aşa spunea şi Ceauşescu? Numai că vremurile s-au schimbat. Nu vin „maimuţoii” şi „măscăricii” să ne spună ce să facem. Noi ne-am dus la ei, am semnat tratatele de aderare la UE şi NATO, şi trebuie să ne respectăm semnătura. Şi clauzele tratatelor referitoare la statul de drept, la separarea puterilor în stat, la independenţa justiţiei. Şi ce-am câştigat, ar spune Dragnea? Cu ce-au ajutat ţara asta? Îi spun eu, că el nu vrea să înţeleagă. Zeci de miliarde de euro fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea ţării, 4 milioane de locuri de muncă pentru românii care altfel ar fi şomat în ţară, şi care au trimis acasă alte zeci de miliarde de euro, libera circulaţie a persoanelor, ideilor  şi mărfurilor, o piaţă de desfacere importantă de care România a profitat din plin. Dacă statul asigura infrastructura rutieră, silozuri pentru păstrarea legumelor, dacă asigura reţea de canalizare, gaze şi apă potabilă în comunele şi satele României, am fi exportat şi roşii. Aşa cum trăim, PIB-ul României a crescut de la 50 miliarde euro la 200 miliarde euro, în doar 20 de ani. A mai înregistrat vreo ţară din afara UE o astfel de creştere?  Trebuia să ai minte să faci astfel de judecăţi. Şi ce face Dragnea, la mintea lui? Opreşte la graniţă sute de TIR-uri cu legume si fructe, acum in pragul Paştelui! Atâta minte are, atâta face!

În lumea lui, Ceauşescu a rezistat 35 de ani la conducerea României. În lumea de azi Dragnea a rezistat 2 ani şi 4 luni. Că urmează sentinţa în dosarul Bombonica.

Cu OUG-urile pe justiţie a dat-o în bară, CCR s-a speriat şi nu mai dă decizii care să saboteze justiţia, lumea reală, chiar şi din Craiova, nu aceea din tribune, vede realitatea altfel decât o vede Dragnea.  Preşedintele Iohannis a scos-o pe Olguţa din guvern, premierul Dăncilă şi ministrul Toader îi dau cu „flit” lui Dragnea, nu vor să-l salveze de puşcărie, niciun demnitar din UE si America nu vrea să-l primească. Iar Dragnea, nu şi nu. Se luptă în continuare în „filmul” lui cu duşmani închipuiţi. Altul nu vrea să vadă!

Lumea s-a schimbat,  măi Dragnea, numai că tu nu vrei să vezi. Nici Ceauşescu nu voia să vadă, şi a păţit ce a păţit. Dar nu te speria, azi se merge doar la puşcărie…

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite