Dragnea, la Congresul PSD: Cetăţenii acestei ţări să nu mai fie supravegheaţi ilegal şi să nu mai fie arestaţi inutil

Dragnea, la Congresul PSD: Cetăţenii acestei ţări să nu mai fie supravegheaţi ilegal şi să nu mai fie arestaţi inutil

FOTO Inquam Photos / Bogdan Buda

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, sâmbătă, la Congresul extraordinar al PSD, că defăimarea propriei ţări este o faptă foarte gravă, care expune România la riscuri, iar PSD va apăra suveranitatea statului, inclusiv printr-o lege.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dragnea a afirmat răspicat că va duce până la capăt modificarea legilor justiţiei şi a Codurilor penale şi că vor iniţia legi noi pentru organizarea şi funcţionarea serviciilor de informaţii.

„PSD va iniţia procesul de reaşezare a instituţiilor fundamentale - care şi-au uitat rolul. Trebuie să ne propunem ca cetăţenii acestei ţări să nu mai fie supravegheaţi ilegal şi să nu mai fie arestaţi inutil. Când spunem stat de drept, să spunem domnia legii, nu domnia unor instituţii, nu domnia unor şefi. Cer colegilor noştri să înţeleagă dimensiunea obiectivelor majore, că atingerea lor e mai importantă ca orice mic obiectiv politic

România este un stat suveran, aşa scrie în Constituţie. Să nu uităm asta. Atunci când oameni politici, şefi de instituţii, voci cunoscute ale societăţii îşi sabotează cu bună ştiinţă ţara, (...) în aceste situaţii pierdem suveranitate, independenţă, demnitate, respect şi nu câştigăm nimic. Defăimarea propriei ţări este o faptă foarte gravă, care expune România la riscuri, la sancţiuni, la întârzieri şi la pierderea unor avantaje”, a afirmat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a susţinut că ”atacul asupra propriei ţări este o insultă la adresa românilor şi trebuie să înceteze”.

Liviu Dragnea a ţinut să precizeze că PSD va apăra suveranitatea ţării, inclusiv prin lege: ”Suveranitatea României este mai preţioasă decât orice luptă internă pentru putere, decât orice mic interes local şi de aceea este nevoie să o protejăm şi o vom proteja prin legi explicite, dezbătute şi votate în Parlament”.
citeste totul despre: