Dragnea, după ce baronul de Gorj Ion Călinoiu şi-a depus candidatura ca independent: Social-democraţii care îl vor susţine nu mai pot fi în PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că social-democraţii care îl vor susţine pe Ion Călinoiu în campania electorală pentru parlamentare, care şi-a depus candidatura ca independent, ”nu cred în PSD şi nu mai pot fi nici membri”.

”Nu că vor fi sancţionaţi, numai că situaţia e mult mai simplă. Noi acum suntem în competiţie electorală. Fiecare om susţine un candidat, un partid în care crede. Cei care nu susţin PSD şi care sunt membri PSD înseamnă că nu cred în PSD. Dacă nu cred în PSD înseamnă că nu mai pot fi nici membri. Este foarte simplu”, a spus Dragnea, întrebat dacă primarii PSD din Gorj care îl vor susţine pe Călioiu în campanie vor fi sancţionaţi.

Întrebat dacă această candidatură este o probelmă pentru PSD, Dragnea a răspuns negativ.

”Acolo discutăm de o listă deschisă de Victor Ponta. O să trecem şi peste această cumpănă la Gorj, o să ne continuăm campania şi programul nostru de a informa cetăţenii din Gorj şi din toată România despre ceea ce vrem să facem”, a afirmat Dragnea.

Fostul preşedinte al CJ Gorj, Ion Călinoiu, condamnat la închisoare cu suspendare pentru fals în declaraţii, şi-a depus, joi, candidatura la alegerile parlamentare ca independent pentru un mandat de deputat, a anunţat el, pentru News.ro, după ce conducerea PSD l-a eliminat de pe liste, el susţinând că are sprijinul a mai multor primari, şi nu doar a celor social-democraţi.

"Mi-am depus candidatura ca independent. Nu am niciun război cu Liviu Dragnea. Foarte mulţi primari din judeţul Gorj mă susţin, indiferent de culoarea politică, dar mai ales cei de la PSD", a declarat, pentru News.ro, Ion Călinoiu.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Gorj Ion Călinoiu a fost condamnat, marţi, la patru luni de închisoare cu suspendare pentru fals în declaraţii în formă continuată, după ce nu ar fi menţionat în declaraţia de avere venituri realizate în calitate de expert la Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Decizia instanţei nu este definitivă.

PSD Gorj a depus joi lista aprobată de CExN la Biroul Electoral Judeţean. Lista pentru Senat este deschisă de Florin Cârciumaru, primarul municiupiului Târgu Jiu, iar cea de la Camera Deputaţilor de fostul premier Victor Ponta.

Mai mulţi primari şi preşedinţi de organizaţii teritoriale ale PSD Gorj au înainitat joi o contestaţia preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, la lista de candidaţi pentru alegerile parlamentare din Gorj.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite