Dragnea: „Au fost acţiuni ale Ministerului Public care au sărit din Constituţie“. Ce spune despre demisia lui Lazăr

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că susţine poziţia exprimată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, privind necesitatea unei discuţii pe care acesta să o poarte cu Augustin Lazăr şi Laura Codruţa Kovesi, despre ancheta referitoare la OUG 13. Mai mult, Dragnea susţine că „Ministerul Public a sărin din Constiuţie“ prin acţiunile sale.

„Toate declaraţiile ministrului Justiţiei, de aseară, sunt declaraţii înţelepte şi aşezate. Ce a spus e de bun simţ. Aşteptăm evoluţiile viitoare. Omul a explicat foarte bine că e o motivare a unei decizii a CCR destul de detaliată şi care pune punctul pe foarte multe «i»-uri“, a declarat Liviu Dragnea. 

Întrebat de ce sunt de „bun simţ“ declaraţiile lui Toader, preşedintele PSD a punctat: „Totuşi, discutăm de nişte acţiuni ale Ministerului Public care au sărit din Constituţie. cea mai bună poziţie e cea pe care a adoptat-o ministrul Justiţiei“, a adăugat liderul social-democrat.  

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, duminică, la Antena 3, că va avea zilele următoare o discuţie cu procurorul general Augustin Lazăr şi, separat, cu procurorul general al DNA, Laura Codruţa Kovesi, despre ancheta privind OUG 13, considerând că s-a încălcat legea, conform deciziei CCR, şi dă de înţeles că nu exclude nici varianta ca cei doi să demisioneze până atunci.

„Zilele următoare voi avea discuţii cu procurorul general al PICCJ, cu Augustin Lazăr, şi separat cu procurorul şef de la DNA, pe tema despre care vorbim, evoluţiile acestea, modul în care dânşii s-au raportat la lege, la standardul constituţional, la standardele Comisiei de la Veneţia“, a spus Toader.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite