Dragnea, atacuri în rafală la adresa Opoziţiei, la mitingul de la Iaşi. „Au încercat să ne intimideze, să ne facă dosare, să ne aresteze“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea şi echipa PSD. FOTO Andreea Anton
Liviu Dragnea şi echipa PSD. FOTO Andreea Anton

Liderii PSD, în frunte cu Liviu Dragnea, au răspuns criticilor din campanie cu un val de atacuri la adresa celor din Opoziţie, „adică oamenilor fără ţară şi fără Dumnezeu“ care nu ar şti decât să-i jignească pe social-democraţi.

Partidul Social Democrat a sărbătorit Ziua Europei prin organizarea unui miting, care a cuprins şi mai multe concerte la Iaşi, exact în perioada în care la Sibiu avea loc Summitul informal al liderilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană. Liviu Dragnea, Dragoş Benea (lider PSD Bacău), Rovana Plumb (capul de listă al PSD  pentru euroalegeri) şi Carmen Avram (locul al doilea) au luat cuvântul în faţa simpatizanţilor PSD din Iaşi sau din împrejurimi, într-un eveniment care a durat aproximativ 40 de minute.

Mesajul de forţă a fost patriotismul pe care-l au social-democraţii, spre deosebire de contracandidaţii care nu ar apăra interesele românilor.  „România are nevoie de ce a pierdut în timpul regimurilor Băsescu şi Iohannis. Avem cu toţii nevoie de o patrie pentru că ţara noastră a uitat să mai fie o patrie. Patria înseamnă pace, nu război, poporul e unitate, nu dezbinare. Patriorismul înseamnă conştinţă, nu case dobândite fraudulos. România înseamnă acasă, nu interese străine“, le-a transmis Liviu Dragnea celor prezenţi la mitingul pro-PSD de la Iaşi.

De asemenea, preşedintele PSD a transmis că cine „mănâncă româneşte“ ar trebui să voteze şi „româneşte“, pentru că România să meargă înainte cu toată Opoziţia „oamenilor fără ţară şi Dumnezeu care nu ştiu decât să înjure“, aluzie făcută la adresa protestatarilor anti-PSD care se aflau în afara Pieţei Unirii din Iaşi, dar şi a atacurile venite din partea PNL şi a lui Klaus Iohannis în ultimele două săptămâni. De altfel, Dragnea a subliniat şi faptul că cei care au venit la Iaşi să protesteze faţă de PSD ar fi plătiţi. „Noi ştim cât de importantă e pacea. Am căutat-o, am oferit-o. Suntem cel mai mare partid din România. Unii derbedei umblă pe lângă scenă. Sunt o mână de oameni, dar sunt plătiţi bine“, a declarat Liviu Dragnea.

Nu în ultimul rând, Liviu Dragnea a vorbit de aşa-zisele persecuţii îndreptate împotriva aleşilor PSD. „Ştiu ce păţiţi fiecare dintre voi primari, consilieri locali, preşedinţii de consilii judeţene, parlamentarii, membrii PSD, sistemul a declanşat împotriva noastră, a tuturor, o sinistră operaţiune de exterminare politică, ăsta este cuvântul şi nu am de gând să-l iau înapoi. PSD le-a stat în gât imediat după victoriile devastatoare din anul 2016. Au încercat să ne rupă, au încercat să ne dezbine, au încercat să ne intimideze, să ne facă dosare, să ne aresteze. În cazul meu aproape că au reuşit şi nu încetează, dar o să răspund unor oameni cu care am vorbit când am venit spre scenă: Nu, dragii mei, nu am de gând să renunţ, nu am de gând să dau înapoi“, a fost mesajul de final al lui Liviu Dragnea.

Lider PSD din Moldova, elogiu la adresa lui Dragnea

Cel mai vocal social-democrat din zona Moldovei a fost Dragoş Benea, lider PSD cu mare influenţă în această regiune. „Soarele pe strada Moldovei a apărut în 2013, când un patriot a implementat PNDL de care ştiu toţi românii. Împreună cu Dragnea am construit de la zero o secţie de radioterapie, care alină suferinţa celor care au probleme cu cancerul“, a afirmat Dragoş Benea.

Apoi, liderul PSD din Moldova a trecut şi el la atacarea principalilor adversari din campanie, adică PNL. „Sică Mandolină (n.r.- poreclă folosită de PSD-işti pentru Ludovic Orban) şi corabia de nebuni împroaşcă cu venin pentru că vor demolarea Guvernului. Doresc eliminarea liderului PSD, Liviu Dragnea, omul care acum trei ani a îndrăznit să creadă că românii pot trăi mai bine“, a completat Benea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite