Dragnea ameninţă presa independentă: „Să facă Guvernul un proiect de lege privind transparentizarea finanţărilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD Liviu Dragnea a cerut Guvernului Dăncilă un proiect de lege pentru ”transparentizarea finanţărilor şi modul de cheltuire a banilor” la publicaţiile online. Dragnea a anunţat proiectul la o întrebare legată de cererea lui Dan Voiculescu ca serviciile secrete şi guvernul să investigheze finanţarea mai multor publicaţii online.

„Eu cred că are mare dreptate dl Voiculescu şi ştiu că a mai fost lansat subiectul acum câteva luni şi a fost un mare scandal. De ce să nu ne permitem să ne gândim la asta? Unii nu se pot tăvăli cerând transparenţă, dar nu la ei. Orice firmă din România e transparentă. Să facă (guvernul – n.red.) un proiect de lege privind transparentizarea finanţărilor şi modul de cheltuire a banilor. De ce să fie secrete lucrurile acestea? Se tot vorbeşte că sunt firme acoperite? Dacă sunt mişcări de bani legale, cinstite, unde e deranjul?˝, a spus Liviu Dragnea duminică la RTV.

Dan Voiculescu, fondatorul Antenei 3, eliberat anticipat din închisoare după ce a fost condamnat la zece ani pentru corupţie, a cerut coaliţiei PSD-ALDE ”acţiuni concrete” împotriva unor publicaţii. 

„Atrag atenţia Guvernului că unul dintre rolurile importante ale sale este acela de a asigura o stabilitate economică, socială şi politică în ţară. Orice acţiune netransparentă care nu îşi declară sursele de finanţare, care nu îşi asumă deschis rolul partizan, merită o atenţie specială din partea Guvernului şi a serviciilor de informaţii. În acelaşi timp, actuala putere să nu se mire dacă vor înregistra scăderi în percepţia publică la capitolul încredere şi le recomand transparent, public, cinstit şi prin asumare, să răspundă la aceste pericole prin acţiuni concrete“, a scris Dan Voiculescu pe blog

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite