Dragnea: După alegerile parlamentare, voi propune un guvern PSD-ALDE-UNPR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, marţi, la B1 TV că, după alegerile parlamentare, va propune preşedintelui Klaus Iohannis un guvern alcătuit din PSD, ALDE şi UNPR, Dragnea precizând că cele trei partide vor avea o discuţie, după 5 iunie, legată de strategia optimă pentru alegerile din toamnă.

Întrebat ce variantă de guvern va propune preşedintelui Klaus Iohannis după alegerile parlamentare din toamnă, Liviu Dragnea a răspuns: ”PSD-ALDE-UNPR pentru că au dovedit că au susţinut un guvern foarte performant”. Preşedintele PSD a precizat apoi că pe aceeaşi formulă mizează şi pentru alegerea preşedinţilor consiliilor judeţene, după alegerile locale.

Social-democratul a spus că cele trei formaţiuni politice îşi vor armoniza strategia pentru alegerile parlamentare astfel încât să aibă asigurată o majoritate parlamentară. ”După alegerile locale, vom avea o discuţie strategică pentru a vedea care este cea mai bună formulă de a candida, pentru a ne maximiza şansele”, a spus Liviu Dragnea.

În ce priveşte colaborarea cu UNPR cu noua conducere, Dragnea a apreciat că Valeriu Steriu ar putea să conducă ”foarte bine” partidul, liderul PSD admiţând, pe de altă parte, că s-a produs ”o tulburare” în relaţia cu UNPR după demisia lui Gabriel Oprea. ”L-am respectat foarte mult pe acest om care a făcut foarte mult pentru statul român”, a spus Liviu Dragnea.

„Cu Dacian Cioloş am o relaţie civilizată, cu guvernul Cioloş una foarte proastă”

”Cu Dacian Cioloş am o relaţie civilizată. Ne cunoaştem de mai mulţi ani, de când eu eram vicepremier şi dânsul comisar (...) Cu guvernul Cioloş am o relaţie foarte proastă. Vă dau exemplul chiar de astăzi: moţiunea simplă pe agricultură (...) În Agricultură e dezastru. Subvenţiile se pare că se vor plăti în iunie. După părerea mea, dacă domnul Cioloş îl ţine în continuare pe acest domn ca ministrul al Agriculturii înseamnă că e părtaş la un prejudiciu uriaş pentru România (...) Azi n-am avut cvorum pentru că PNL a fugit din sală, dacă şi PNL vrea să fie părtaş la distrugerea agriculturii, le urăm succes”, a declarat Dragnea. 

Cu toate acestea, Dragnea spune că PSD susţine din ce în ce mai puţin guvernul Cioloş, dar nu vor depune deocamdată moţiune de cenzură pentru stabilitate.

”Am vorbit cu colegii de la ALDE, din UNPR şi cu alte partide din Parlament şi am zis: îl dăm jos pe Cioloş, ajungem la Cotroceni, poate să-l numească din nou pe domnul Cioloş, poate să numească un alt tehnocrat”, a mai afirmat Dragnea. 

În ceea ce priveşte proiectele de lege de modificare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală care se află în acest moment la Comisia Juridică din Camera Deputaţilor, Dragnea susţine că nu Valeriu Zgonea a fost cel care nu a lăsat proiectele să fie dezbătute şi votate, ci el. 

”Dacă asociem DNA cu incompetenţa din Guvern, nu e bine pentru DNA. În ceea ce priveşte modificările legislaţiei din domeniul justiţiei. Domnul Zgonea a spus tuturor celor care au vrut să-l audă, şi din păcate unii s-au lăsat păcăliţi, că toate inţiativele din Parlament, pentru că parlamentarii încă mai au dreptul la iniţiativă, (...) au fost blocate de el. Şi toată lumea a crezut sau încă cred că el ţine tot acolo. Nu există aşa ceva. Decizia politică ţine în loc modificarea legislaţiei pe justiţie şi am ţinut-o în loc până astăzi şi o să o ţin în loc atât timp cât voi fi preşedintele acestui partid”, a adăugat liderul PSD.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite