Dragnea: Întâlnirea de la Cotroceni a fost una benefică; am discutat cu Tăriceanu înainte, nu a fost o întâlnire secretă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a catalogat drept „o întâlnire” benefică discuţiile pe care, alături de premierul Viorica Dăncilă, le-a avut joi cu preşedintele Klaus Iohannis, spunând că întâlnirea fusese convenită încă de la depunerea jurământului de către noul Guvern.

El a spus, însă, că nu este de acord cu abordarea preşedintelui privind „penali”, dar că a decis să nu intervină în acest scandal şi să îşi spună punctul de vedere după ce se va lămuri situaţia, subliniind că are o opinie foar.

„Am avut o discuţie cu preşedintele după depunerea jurământului de către noul Guvern şi cred că am discutat zece minute. I-am solicitat atunci preşedintelui, că urma să plece la Bruxelles, să aibă tutuşi o poziţie la Bruxelles în legătură cu ceea ce se întâmplă în ţară şi a şi avut în conferinţa de presă susţinută apoi. Chiar am văzut că a avut o poziţie corectă. Cred că nici preşedintelui nu îi place, ca cetăţeni români, indiferent ce funcţii au, să denigreze România  în exterior”, a declarat Liviu Dragnea.

El a precizat că a convenit atunci cu preşedintele Iohannis ca, după ce „se aşază” Guvernul, să aibă o întâlnire în trei, care a şi avut loc joi seară. El a susţinut că discuţiile au fost despre preluarea preşedinţiei UE de către România şi despre Centenar.

„Aseară s-au discutat câteva teme importante. În primul rând, calendarul de acţiune pentru preluarea preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Doamna prim-ministru a informat care este stadiul şi modul cum se actionează, al doilea subiect important a fost Centenarul. S-a stabilit ca la jumătatea lunii martie Guvernul să prezinte Parlamentului şi Preşedinţiei un program artuiculat pentru Centenar şi aici s-a discutat despre faptul că toate instituţiile din Românie trebuie să lucreze în comun pt ca un pr naţional. S-a discutat despre stadiul absorbţiei fondurilor ue, şi cu bune, şi cu rele”, a continuat acesta.

Şeful social-democraţilor a afirmat că, de asemenea, preşedintele a reamintit că România va primi anul acesta şefi de stat din ţările din regiune, din Iniţiativa Trei Mări, şi a solicitat Guvernului să se implice.

„De asemenea, preşedintele a întrebat-o pe doamna prim-ministru cum vede situaţia din ultimele zile. Doamna Dăncilă a spus că este preocupată, îngrijorată de toate aceste dezvăluiri şi că i-a cerut ministrului Justiţiei ca într-un timp rezonabil, destul de scurt, să ia o decizie, indiferent care ar fi ea, pentru că toţi vrem ca adevărul să iasă la iveală, discutăm despre credibilitatea sistemului de justiţie în România. Eu cred că a fost o întâlnire benefică”, a mai spus Liviu Dragnea.

El a ţinut să precizeze că preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a ştiut despre această întâlnire: „Am discutat înainte, nu a fost o întâlnire secretă pe care să i-o ascund”.

Preşedintele PSD a spus, referitor la afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis la adresa „penalilor”, că el nu a fost niciodată de acord cu această abordare, dar că a decis să nu intervină în acest scandal şi să îşi spună punctul de vedere după ce se va lămuri situaţia.

„Nu am fost niciodată de acord cu această abordare nici din partea preşedintelui, nici a altor persoane, dar pe acest subiect eu m-am hotărât să nu intervin, dar, după ce se va termina într-un fel sau altul, aici eu vreau sa fie o abordare strict instituţională - ministrul Justiţiei, CSM şi presedintele, initiativă, aviz şi decizie -, după ce se va termina am să-mi spun punctul de vedere, care este foarte bine conturat”, a conchis el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite