Dragnea: În toamnă vom intra în forţă cu legea pensiilor; vom îndrepta o uriaşă nedreptate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seara la Antena 3 că în această vară va lucra alături de ministru Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, premiercul Viorica Dăncilă şi alţi colegi pentru „a îndrepta o uriaşă nedreptate” privind legea pensiilor. Dragnea a subliniat că în toamnă aceasta va fi gata.

„În aceasta vară voi lucra cu colegii mei, doamnna Olguţa Vasilescu, doamna prim-ministru şi alţi colegi. Iar în toamnă vrem să intrăm în forţă cu legea pensiei. O vom face, e o lege de extrem de mult timp aşteptată. Este o lege nu uşoară, dar este o altă măsură pe care trebuie să o luăm pentru a îndrepta o uriaşă nedreptate care există în România de ani buni. Nu va fi uşor de adoptat această lege. Sunt sigur că vom avea şi aici pedici uriaşe. Este un mare bine pe care îl vom face unor mari categorii de români. Dar vă asigur că o vom duce la capăt. Vom avea discuţii şi cu asociaţii de pensionari iar până la sfârşitul verii proiectul va fi gata astfel încât până la sfârşitul anului legea pensiilor să fie adoptata în Parlament” a explicat liderul PSD.

Dragnea a mai declarat că prin noua lege îşi doreşte să le arate tinerilor că statul român „are un sistem de pensii corect şi onest” şi că la fel ca şi cu legea salarizării, noua lege an pensiilor va fi până la urmă adoptată.

„Este vorba de reaşezarea a unui sistem complex, complicat. Sunt români care pentru aceeaşi durată de muncă, aceleaşi condiţii, au pensii diferite pentru că când au ieşit la pensiei existau cuantumuri diferite. Şi nu vorbim de pensiile uriaşe, ci de categoria mare de pensionari. Vrem să nu scădem pensiile ci să le marim pentru a îndrepta o mare nedreptate. Vrem o lege onestă iar românul care este astăzi activ, tânarul care îşi urmează studiile, trebuie să ştie că statul român are un sistem de pensii corect şi onest (...) o pensie care va respecta şi durata şi condiţiile muncii. Avem curajul să o facem. Aşa cum am făcut cu legea salarizării asa vom face şi cu legea pensiilor” a conchis Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite