Dragi politicieni...sunteţi penibili: imnul e cu Traian, nu fără

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
În imagine Traian cel din imnul României
În imagine Traian cel din imnul României

Uneori mă întreb dacă politicienii români conştientizează cât de penibili sunt, sau dacă îşi dau seamă că ei aşa sunt percepuţi de către noi. Citesc că astăzi la nu ştiu ce congres PNL-PDL au omis că cânte strofa a doua şi care conţinea numele de Traian. Mi-aduc perfect aminte când eram pe stadion la un meci al Naţionalei şi am rămas uimit că imnul nu mai era cel pe care eu îl ştiam. Iată că scenele penibile se repetă.

Imnul, Steagul şi Stema reprezintă simbolistici ale statului Român şi ale poporului român. Să îţi baţi de joc de ele este în primul rând imoral şi apoi ilegal. Da, conform legii este ilegal.

Cel din imaginea de mai sus nu este preşedintele României, Traian Băsescu, ci acel Traian din Imn. Da, spre uimirea dumneavoastră Andrei Mureşan nu îl cunoştea încă pe Traian Băsescu. Nu cred că Andrei Mureşan poate fi acuzat că ar fi fost băsist- nu am văzut la Iorga astfel de afirmaţii.

Mai întâi a fost Marcus Ulpius Nerva Traianus şi nu Traian Băsescu. Nu Marcurs şi-a pus numele după Băsescu, ci invers.

Nu pot crede că în aceste partide nu există oameni raţionali. Eu am întâlnit şi deci sunt: daţi-vă şi voi oameni buni cu părerea, nu îi mai lăsaţi pe oamenii aceştia rupţi de lume să vină cu  astfel de idei. 

Să mă aştept să schimbăm Imnul căci vă aminteşte de cineva? Poate cel cu Trei Culori era mai bun.

Ceea ce faceţi voi este să vă bateţi joc de poporul român doar pentru că există o coincidenţă de nume(de fapt nu e coincidenţă ci inspiraţie de nume). Chiar nu sunt probleme mai importante în ţara asta? Ştiu, de Unirea cu Republica Moldova se ocupă societatea civilă, dar mai sunt şi altele.

Se întorc eroii noştri în mormânt şi vor să iasă când vă văd cu astfel de probleme.

Am să pun mai jos imnul României, poate data viitoare daţi dovadă de mai mult patriotism. Nu e nevoie să îl învăţaţi, scrieţi-l pe o foaie.

Imnul României are 11 strofe. Pentru că pentru unii din voi este greu, vă scriu mai jos doar acele strofe ce sunt obligatorii cu ocazia ceremoniilor oficiale:

P.S. Ştiu că nu e treaba mea, dar parcă nu te poţi abţine uneori.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite