Dovadă foto. Ce senatori PSD au votat pentru salvarea lui Gabriel Oprea

Dovadă foto. Ce senatori PSD au votat pentru salvarea lui Gabriel Oprea

Ecaterina Andronescu s-a ascuns cât a putut, dar tot s-a văzut că a băgat bila albă în urna neagră.

Votul din Senat pentru ridicarea imunităţii lui Gabriel Oprea a împărţit senatorii în mai multe tabere. Imaginile surprinse de „Adevărul“ arată că unii au votat ostentativ împotriva Justiţiei (UNPR), unii au votat la vedere împotriva lui Oprea (liberalii), iar alţii, în mod penibil, şi-au lungit mânecile pentru a-şi ascunde votul. Aici se încadrează unii senatori PSD, prinşi la mijloc între ordinul dictat de Dragnea şi prietenia cu Oprea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Imaginile surprinse de reporterii „Adevărul“ la votul din Senat pentru Gabriel Oprea arată încă o dată că imunitatea se negociază la bucată. Surse politice au povestit pentru „Adevărul“ că liderul PSD Liviu Dragnea le-a cerut senatorilor social-democraţi să voteze împotriva lui Gabriel Oprea. Însă au fost unii care au ignorat directiva de partid. Printre ei, în mod surpinzător, chiar Mihai Fifor, liderul senatorilor PSD, unul dintre locotenenţii lui Liviu Dragnea. Alţi senatori PSD în cazul cărora se vede foarte clar că au băgat bila albă în urna neagră -  deci au votat în favoarea generalului Oprea - au fost Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bădălău, după cum arată imaginile de mai jos.

Dacă ne uităm pe rezultatul final, observăm că la cele 51 de voturi pro-Oprea au contribuit şi alţi senatori PSD. Numai că aici intervine ridicolul de situaţie. Mulţi dintre social-democraţi s-au ferit cât au putut să arate cum votează şi au apelat la cele mai penibile metode: unii au tras cât au putut de mânecile la sacou, numai să nu se vadă cum împart bilele. Alţii, mai cu experienţă, aproape că au băgat mâinile în urnă ca să protejeze secretul votului. De altfel, unul dintre senatori chiar a demontat capacul urnei de vot.

Atitudinea senatorilor PSD a fost explicată chiar de un lider al partidului, cu condiţia anonimatului. „Mulţi dintre senatorii PSD sunt prieteni cu Gabriel Oprea sau chiar rude. Le-a botezat copiii, i-a cununat. Aşa că nu se puteau pune rău cu Dragnea, dar nici nu puteau să-i întoarcă spatele lui Oprea“, spun sursele citate. 

Senatorii UNPR n-au avut de ce să se ascundă: au votat în mod disciplinat împotrivă, unii chiar arătând ostentativ că se împotrivesc solicitării DNA, aşa cum au făcut Constantin Popa, Ruxandra Jipa sau chiar Gabriel Oprea. Nu doar cei UNPR au votat „împotrivă”. Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, s-a poziţionat, ca de fiecare dată, împotriva Justiţiei. La fel şi Dian Popescu, coleg de partid cu Tăriceanu. 

De această dată, liberalii au respectat decizia partidului şi au votat la vedere. Au existat, totuşi, şi mici excepţii: spre exemplu Gheorghe Flutur.

Gabriel Oprea a votat pentru salvarea sa. FOTO Captură foto Adevărul

În mâna stângă a Ecaterinei Andronescu se poate observa bila albă, măruntă cât o pastilă . FOTO Captură foto Adevărul

Mihai Fifor, liderul senatorilor PSD n-a ascultat de Liviu Dragnea şi a pus bila neagră în urna albă. FOTO Captură foto Adevărul


Senatorul PSD Nicolae Bădălău vine spre urne (foto sus), apoi bagă bila albă în urna neagră. Foto Captură foto Adevărul


Constantin Popa (UNPR) a votat la vedere, „împotriva“ solicitării DNA: FOTO Captură foto Adevărul

Ruxandra Jipa, unul din apărătorii cei mai vocali ai lui Oprea, a votat încet „împotriva“ solicitării DNA, ca să vadă toată lumea. FOTO Captură foto Adevărul


Călin Popescu-Tăriceanu l-a susţinut, la rândul său, pe Gabriel Oprea. FOTO Captură foto Adevărul

Dian Popescu, un senator independent afiliat ALDE, a votat „împotriva“ cererii de arestare. FOTO Captură foto Adevărul 

Alţi senatori, precum social-democraţii Laurenţiu Coca, Petru Filip, sau Doina Fedorovici, au ţinut mâinile bine strânse pentru a nu se observa opţiunea lor. Printre senatorii care nu au vrut să se vadă cum votează au fost şi colegi de partid ai lui Oprea, aşa cum a făcut Octavian Bumbu.

Petru Filip (PSD) aproape a băgat mâna în urne pentru a nu se vedea cum votează FOTO Captură foto Adevărul 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările