Dovada. Dragnea atribuie contracte cu dedicaţie direct prin legea bugetului pentru o firmă cu acţionari israelieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Liderul Pro România, Victor Ponta, a dezvăluit, la Adevărul Live, că banii tăiaţi de Dragnea din bugetul SRI şi relocaţi la Sănătate vor ajunge, cu dedicaţie, către o firmă americană cu management din Israel. Dragnea  s-a dat singur de gol.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a depus un amendament la legea bugetului de stat prin care a tăiat 450 de milioane de lei de la SRI şi i-a relocat la bugetul Ministerului Sănătăţii, pentru a finanţa trei programe: „Vitamina D, Panorama şi Teste markeri tumorali“. Liderul Pro România, Victor Ponta, susţine că banii alocaţi pentru programul „Panorama“ reprezintă, de fapt, un contract cu dedicaţie către o firmă dirijată din Israel. „Domnul Dragnea a făcut ieri un amendament la buget pentru un program numit Panorama. Programul e făcut de o firmă privată din SUA, cu management din Israel, numită Natera. Produsul acestei frme se numeşte Panorama. Tu poţi să pui în buget că vrei să cumperi 100 de maşini de teren, dar nu poţi să pui că vrei 100 de maşini Toyota. Dragnea a pus direct numele firmei. E ca şi cum ai pune Duster, în loc de maşini de teren“, a spus Victor Ponta, la Adevărul Live.

„Programul Panorama presupune testări prenatale, fiind estimat un număr de 200.000 de pacietne anual, cu un cost/investigaţie de 2.500 de lei“, arată amendamentul. 

dragnea

Întrebat dacă legătura specială pe care Liviu Dragnea o are cu Ţara Sfântă se datorează consilierilor săi israelieni, Victor Ponta a răspuns: „Are legătură cu altceva: cu un interes direct al unor investiţii, armament, firme de medicamente, care vor să fie în România. E o bătălie economică. Şi mai are legătură cu gândirea locală, de tip Saelele, comuna de unde e Dragnea, care zice aşa: «Eu sunt prieten cu Netanyahu, Netanyahu e prieten cu Trump. Deci când se duce el o dată la Trump, îi spune: «Donald, uite, mai am şi eu un prieten: Liviu din Teleorman, nu-l primeşti şi pe el?» Lucrurile nu funcţionează aşa.  Cum să spui în presă că te-a invitat Trump la «Micul dejun cu rugăciune?» E ca şi cum m-aş duce la finala Champions League şi aş zice că m-a invitat Messi“, a comentat Ponta.

„Dragnea taie de la SRI bani care nu există“
Deputatul USR Claudiu Năsui susţine că banii tăiaţi de Liviu Dragnea din bugetul SRI nu există în bugetul instituţiei.  „Cineva şi-a bătut joc de domnul Dragnea şi i-a scris amendamentul prost. Ieri am terminat comisia pentru buget la ora 1 noaptea. Iar când am ajuns acasă am verificat un lucru care mi s-a părut suspect în comisie. Domnul Dragnea a venit cu câteva amendamente prin care să scadă bani de la SRI şi să-i adauge la Sănătate. Bun, nicio problemă. Amendamentul a trecut ca prin brânză prin comisia pentru buget şi a primit, evident, şi acordul Ministerului Finanţelor. Dar ce să vezi, că amendamentul are ca sursă de finanţare nişte bani care nu există!”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

Deputatul USR explică faptul că  Liviu Dragnea ia 10 milioane de lei din titlul „Transferuri între unităţi ale administraţiei publice“, titlu care face parte, la rândul său, din capitolul „Sănătate” al bugetului SRI.  „Problema care e? Că SRI nu doar că nu are acel titlu deloc la capitolul «Sănătate», ci are doar 3 milioane în tot capitolul. Cum să scoţi 10 milioane din 3 milioane? Numai domnul Dragnea ştie. Mai suspect este că nici reprezentanţii Ministerului Finanţelor, care şi-au dat acordul pe amendament, nu şi-au dat seama“, a punctat Claudiu Năsui.

„Vâlcov a făcut bugetul. Teodorovici a fost de decor“
Victor Ponta susţine că Darisu Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă şi omul de încredere al lui Liviu Drganea, s-a ocupat de bugetul pe 2019, nu minsitrul de Fibnanţe, Eugen Teodorovici. „Domnul Teodorovici doar l-a semnat. Eugen Teodorovici pe care îl cunoşteam eu n-ar fi acceptat niciodată ca ministrul de Finanţe să fie pe post de spectator, iar domnul Vâlcov să prezinte bugetul într-o conferinţă de presă. Teodorovici stătea în dreapta, de decor, şi Vâlcov prezenta bugetul. Vâlcov are un nivel de primar de municipiu care a mai învăţat nişte lucruri“, l-a caraterizat Ponta. Darius Vâlcova fost ministru de Finanţe în guvernarea Ponta. „Vâlcov e un tip deştept, inventiv, dar nu avea în Guvernul meu autoritatea pe care o are azi. Acum el schimbă miniştri, el pune şef la ANAF“, a conchis Ponta.
 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite