Două săptămâni de la a doua marţe neagră

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se împlinesc două săptămâni de la a doua marţe neagră din istoria României postdecembriste. Şi prima, şi a doua având ca principal autor PSD.

Sunt două săptămâni de când un semidoct, un corigent la capitolul comunicare, un tupeist, un instrument politic ce se cheamă Florin Iordache, cocoţat printr-o eroare a istoriei şi graţie catastrofalei politici de cadre a preşedintelui PSD în postul de ministru al Justiţiei, a pus, în vederea aprobării pe repede-înainte, sub nasul miniştrilor din guvernul României o OUG - ghinion, OUG 13/2017 - care dădea liber la furtişag şi la corupţie.

A făcut-o, ştiind foarte bine că toate aceste false excelenţe suferă, la ordin de partid, de orbul găinii. Suferă ori simulează suferinţa fiindcă astfel au asigurarea supravieţuirii într-unul dintre cele mai decredibilizate guverne cu care a fost năpăstuită din 1989 încoace România.

Miniştrii, nici unul mai bun ori mai moral decât între timp demisionatul Iordache, au executat în cel mai murdar, laş şi imoral chip ordinul dat de şeful lor de facto, penalul Liviu Dragnea, crezând că pot să o facă nesancţionaţi de nimeni. Că doar chiar a doua zi urmau să intre în vigoare tot felul de pomeni şi de măriri salariale cu care neînsemnatul premier Sorin Grindeanu şi cei asemenea lui din guvernul României se iluzionau că ar putea cumpăra conştiinţe.

Au existat şi inşi care au acceptat târgul. În primul rând, trompetele mediatice ale puterii concentrate în posturile de televiziune Antena 3 şi România tv, câteodată şi b1t,v dar şi TVR 1 în jegoasa emisiune România 9 care a transformat SRTV într-o subunitate a trustului lui Voiculescu. În al doilea rând, condeiele-cancer ale presei româneşti pe nume Cristoiu, Nistorescu, Roşca, cotidianul Evenimentul zilei. Au reacţionat complet aiurea, unii în nota obişnuită de slujitori ai puterii comunistoide, 84 de academicieni, parcă din alte vremuri, inşi mâncaţi de molii, dinozauri taraţi pe viaţă de conspiraţionism, de naţional-comunism, bântuiţi de fantome patriotarde. Academiciani colegi în spirit cu repauzata Elena Ceauşescu căreia prin pronunciamentul lor marcat de spiritul Programului PCR din 1974, i-au resuscitat îndemnul - Tovarăşi, staţi liniştiţi la locurile voastre!

Cu toate acestea, strada, spiritul civic nu s-au lăsat intimidate. Oamenii continuă să manifesteze paşnic, nu se lasă păcăliţi de elucubraţiile, de dezinformările de tip securist puse în circulaţie de cei aflaţi în serviciul unei puteri care crede că după votul din 11 decembrie ar fi primit liber acces la corupţie, la furt, la mistificare, la înnălbirea celor ce s-au înfruptat din bani publici.

Întâmplarea a făcut ca în cele 14 zile care au trecut de când compromisul guvern condus de Sorin Grindeanu a încercat să ne păcălească în folosul furilor de la vârful alianţei PSD-ALDE, să călătoresc foarte mult prin ţară. Am avut astfel ocazia de a vedea cu propriii mei ochi cum se desfăşoară manifestaţiile din Oradea, Târgu Mureş, Bacău, Iaşi, Constanţa, Bucureşti. Manifestaţii despre care propagandiştii contra cost ai alianţei PSD-ALDE spun că ar fi sponsorizate de Soros, iar cei 84 de academicieni ai ruşinii pretind că ar duce la fărâmiţarea României.

Peste tot am văzut oameni disciplinaţi, mulţi cu carte, cu toţii cu bun simţ, mult mai cu minte decât academicienii prostiei şi ai ruşinii, cetăţeni care protestează paşnic. Care nu acceptă să trăiască într-o ţară coruptă, scoasă în afara regulilor europene, cu o democraţie trucată, nefuncţională. Ţară în care normele specifice Statului de drept ar putea fi suspendate sub pretextul că aşa ar fi vrut cetăţenii care şi-au dat votul alianţei PSD-ALDE.

A fost, mai e multă presă străină în zilele acestea în Capitala ţării. Aşa cum nu cred să mai fi fost decât după Revoluţia din decembrie 1989 şi pe tot parcursul anului 1990. Pe unii dintre jurnaliştii mediilor internaţionale de informare i-am întâlnit chiar în hotelul bucureştean în care scriu aceste rânduri. Cu toţii apreciază îndârjirea cu care cei aflaţi în Piaţa Victoriei apără valorile democraţiei şi ale Statului de drept. Încercând astfel să săvârşească ceea ce au fost împiedicaţi să desăvârşească în 1990 din cauza imensei manipulări patronate de Ion Iliescu şi FSN, adică de predecesorii actualului PSD. Încercând, de asemenea, să stopeze fărădelegile pe care vor să le comită capii alianţei PSD-ALDE pretinzând că ar avea dreptul să facă asta fiindcă ar fi legitimaţi într-ale corupţiei de votul din decembrie 2016.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite