Două paie la trei măgari

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la urmă, din postura pe care o au acum, cei doi lideri ai USL se pot face că au uitat promisiunile pe care le-au făcut când erau în Opoziţie

Serios, eu nu pot să mă pun în locul unui lider politic al USL. Vă daţi seama cât de greu trebuie să fie acum pentru Victor Ponta şi Crin Antonescu să-i mulţumească pe toţi cei care le-au fost alături până la alegeri? (pe Daniel Constantin nu l-am pus, că el mulţumeşte unui singur om).

De acord, trebuie să primească toată lumea ceva. Dar cum naiba să împarţi două paie la trei măgari? Şi măgarii sunt flămânzi că au stat multă vreme în Opoziţie trăgând la teleguţa care s-a transformat în Titanic după 9 decembrie. 

Eu chiar îi compătimesc pe liderii USL, pentru că ciolanul este acelaşi, poate chiar mai subţire, din cauza crizei economice, iar ei sunt mult mai mulţi. Dar au găsit deja soluţii. După ce că economia ţării este înţepenită ca maşinile iarna pe E85, ministerele Economiei şi al Finanţelor Publice vor fi divizate în cinci mini-ministere ca să mănânce toată lumea. 

Crin Antonescu le-a enumerat: Ministerul Economiei, Ministerul Energiei, Ministerul Mediului de Afaceri, toate rupte din actualul minister al Economiei. Vin apoi Ministerul Finanţelor şi cel al Bugetului, rupte din actualul minister al Finanţelor Publice. Era nevoie de o supraîncărcare a aparatului bugetar, în condiţiile în care România va avea, cel mai probabil, scădere economică în trimestrul 4 şi va reintra în recesiune?  

Bun, cât eşti în opoziţie, e simplu. Promiţi, că nu te doare gura. Aşa s-a întâmplat cu cerinţele colonelului Dogaru care visa la un stat militarizat, fără Curte Constituţională, DNA, ANI şi CNSAS. Personal, nu am crezut niciodată că liderii USL l-au luat pe Dogaru în serios. Doar s-au folosit de el. Tot aşa, lui Relu Fenechiu, al doilea om în PNL după Crin Antonescu, i s-a promis un post de ministru după alegerile parlamentare.

Bine, Fenechiu ştia că dosarul Transformatorul l-ar curenta imediat ce ar ajunge pe un fotoliu de ministru (ce-mi place expresia asta cu fotoliul, te duce cu gândul la ceva extrem de călduţ şi confortabil...), dar nu s-a supărat. Până la urmă, cine-l opreşte să conducă Transporturile, de exemplu, fără să calce în instituţie dacă are chef? 

Angajaţi din Ministerul Transporturilor vorbesc deja de patru oameni de-ai lui Fenechiu pregătiţi pentru a prelua posturile de directori ale celor mai importante direcţii din minister. 

Până la urmă, din postura pe care o au acum, cei doi lideri ai USL (scuze, domnule Constantin!) se pot preface că au uitat promisiunile pe care le-au făcut când erau în Opoziţie. 

Nu-şi vor ştirbi onoarea dacă nu inventează ministere pentru prieteni, dacă nu bagă indivizi cu dosare penale în Guvern şi dacă nu pun interesele de partid înaintea celor naţionale. Altfel, paiele-s tot paie şi măgarii tot măgari.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite